Idol-dommerne målløse av beundring: – Jeg har lyst til å bruke ord som ikke egner seg på TV!

Se alle fredagens opptredener og hva dommerne mener om dem her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av fredagens direktesendte episode av Idol skal årets topp åtte bli til sju.

Seerne bestemmer hvem som går videre i konkurransen, men før den tid får dommerne Gunnar Greve Pettersen (33), Øyvind «Vinni» Sauvik (40), Ina Wroldsen (31) og Sandeep Singh (29) si sin mening om det som foregår på scenen.

Se alle opptredener og hva dommerne mener om dem nedenfor!

Dommerne til Marta: – Vidunderlig!

Marta Elise Klungsøyr (16) var første deltaker ut. Hun sang «Chasing Pavements» av Adele.

Hun fikk positive tilbakemeldinger fra gjengen bak dommerbordet.

– I kveld føler jeg at stemmeprakten din endelig kommer to hundre prosent til sin rett. Det er så gøy å se! Det er det denne konkurransen i stor grad handler om, å utvikle seg. Du tar noen skritt i riktig retning. Du safer litt med låtvalget, men nå er du på vei i riktig regning, mente Gunnar.

Dommerkvartettens kvinnelige medlem var enig.

– Jeg synes den stemmen din er helt vidunderlig å høre på. Tonalt er du fjellstødig. Jeg tror ikke folk forstår hva som ligger i den kontrollen du faktisk har. Det er ikke én sur tone. Du har litt timingissues her og der, men du går i riktig retning, og jeg er spent på å se hvor du ender opp, sa Ina.

– En av dine utfordringer er at det til tider blir uttrykksløst, noe som er ironisk med tanke på at du har et av de sterkeste uttrykkene av de som er igjen. Men i dag, det var en av dine beste opptredener! Jeg likte det skikkelig godt, kommenterte Vinni.

Fikk skryt etter snubling

Sigmund Ledaal (17) sang «7 Years» av Lukas Graham i kveld. 17-åringen snublet litt i starten, men dommerne mente han hentet seg inn igjen.

– Kult låtvalg! Helt i begynnelsen var det bra, men så mistet du det litt og slet med å plukke deg opp igjen. Under klimakset lander du det, men du har noen timingissues. Lukas Graham har timingen til en rapper, og det er viktig å være på i låta. Jeg synes det falt litt der. Registeret ditt i stemmen din sammen med arrangementet, druknet litt, sa Sandeep.

Gunnar var kort i tilbakemeldingen sin:

– Jeg skal si én eneste ting til deg. Alle går på trynet. Det handler om hvordan du kommer deg på beina igjen. Og det synes jeg du gjorde!

Ina la ikke skjul på at hun er Sigmund-fan.

– Jeg synes at du er en av de mest undervurderte deltakerne i konkurransen her. Jeg ser deg og hvordan du skal gå. Jeg synes låta passet stemmen din. Jeg synes du har swag og stil. Jeg synes du blir bedre og bedre. Well done!

Ingeborg tolket Alan Walker: – Klokkerent!

Ingeborg Fosse (16) var tredje deltaker ut, med sin tolkning av Alan Walkers «Faded», som for øvrig gjør internasjonal suksess blant annet på Billboard-lista.

– Det var sassy, coolt og selvsikkert! Det var litt spesielt å høre den låta, som originalartisten synger drømmende og svevende. Men jeg likte det, sa Ina.

Vinni satte også pris på fremførelsen.

– Jeg likte det sjøl! Du har masse attitude og det er skikkelig tøft! Jeg likte det skikkelig godt! Det er klokkerent. Du treffer på alt og synger nydelig. Godt jobbet!

Sandeep var også positiv.

– Som jeg sa sist gang, er ditt våpen tekstformidlingen. Her er det ikke like mye å knytte seg til. Jeg så Zara Larsson prøve seg på denne låta her om dagen, men du blåste støv i trynet på søte syrran, skrøt han.

Dommerne til Tessa: – Rått når du slipper deg løs!

Tessa Klokkerud Odden (17) sang «Rather Be» av Clean Bandit feat. Jess Glynne i kveldens sending.

Dommerne var positive til det frekke låtvalget, men mente at Tessa ikke traff spikeren helt på hodet i dag.

– Vi blir jo så enormt glade når folk hører på oss og gjør som vi sier. Dritfett låtvalg! Du svinger. Du begynte utrolig bra. Når du sitter og synger uten beat, kommer den nydelige karakteren i stemmen din fram. Men når beaten begynner, belyser det problemene du har med rytmikken og flyten. Det skuffet deg kanskje litt i dag. Men godt jobba, sa Vinni.

– Det var litt timingissues. Jeg tror problemene kommer når du tenker for mye på ordene du skal synge. Når du slipper deg løs, blir det rått! Tenk litt på det, ikke fokusér på ordene. Du har noen uttaleissues her og der, men dette er et steg opp. Kult å se deg i en annen form, sa Sandeep.

Ina mente låtvalget skapte problemer for 17-åringen i dag.

– Det må sies at denne låta er et kappløs med timing og range. Jess sang på seg stemmeblødninger. Den er hardcore og vanskelig å synge. Gøy å se deg komme ut av komfortsonen! Jeg er usikker på om dette var riktig låtvalg for deg, men well done!

Norah hyllet nok en gang: – Jeg hater låta, men det der var helt nydelig!

Norah Benatia (19) klarte nok en gang å imponere dommerne, denne gangen med «Lady Marmalade» av LaBelle.

– Norah, denne låta her var nummer én på syttitallet, den var nummer én et par tiår senere, og jeg tror jaggu at den er nummer én her i kveld også, utbrøt Sandeep.

Gunnar innrømmet at han ikke har spesielt mye til overs for låta, uten at det skapte trøbbel for deltakeren.

– Det som kanskje er det mest fascinerende er at det ikke er noe av det du gjør som virker tilfeldig, likevel virker det så uanstrengt og naturlig, som om du ikke skulle gjort noe annet hele livet. Jeg hater låta, men det der var helt nydelig!

Ina mente Norahs tidligere opptredener gjorde at hun ikke ble like overbevist i kveld.

– Ditt problem, for meg, er at jeg forventer så enormt mye av deg fordi du er en så bra sanger. Jeg synes du var bra i kveld, men jeg synes jeg har hørt deg bedre.

Vinni var tydelig begeistret.

– Du gjør som du pleier, deler ut musikalske bitch slaps til oss alle!

– Noe av det bedre du har gjort!

Victoria K. Andersen (16) sang «Måndagsbarn» av Veronica Maggio i kveld. Dommerne var ikke helt overbevist.

– Det er ganger jeg ser deg på scenen og tenker at det er så lite jeg kjenner igjen av den livredde jenta som kom på audition. Jeg savner løftet på refrenget, men jeg synes det var fint, sa Gunnar.

– Jeg blir ikke helt klok på deg. Jeg synes du synger veldig fint. Du har en nydelig tone. Men for meg blir det litt kjedelig, og jeg tror ikke helt på det du synger. Jeg synes du er flink, jeg bare blir ikke helt klok på deg, sa Ina.

Vinni mente at Victorias kurve definitivt går riktig vei.

– Nydelig låtvalg! Du blir bedre og bedre. Jo mer du slapper av, jo bedre blir du. Det var litt hakkete innimellom, men det var veldig, veldig bra og noe av det bedre du har gjort!

Dommerne målløse av fryd etter Marius' opptreden

Marius Samuelsen (18) ble nok en gang hyllet på Idol-scenen. Hans tolkning av «Paradise» av Coldplay fikk dommerne til å glise.

Ina var nærmest målløs av beundring.

– Du er helt rå! Jeg synes bare ... Du er en artist! Du er tro mot deg selv. Du velger sykt riktige låter hver gang. Jeg vet ikke hva jeg skal si ... I love you!

Vinni var ikke mindre begeistret.

– Jeg må henge meg på. Det er en tekstur og pitch i stemmen din som ga denne låta en ny tyngde og dimensjon. Du synger med en sånn overbevisning, det er en fryd å høre på! Du har en lei tendens til å være ustø i starten, men så drar du på og da blir det Jesu åpenbaring!

Sandeep var enig i at det kun gikk én vei fra start: Nemlig oppover.

– Innledningsvis tenkte jeg at det var noe av det minst spektakulære du har levert på scenen. Men så kommer klimakset! Jeg har lyst til å bruke ord som ikke egner seg på TV. Det var dødsbra!

Gunnar var kort men konsis i sin tilbakemelding til 18-åringen.

– Jeg vet hva som befinner seg på andre enden av regnbuen. Marius Samuelsen!

Se Marius' opptreden øverst i artikkelen.

Dommerskryt for Olas ballade

Siste deltaker ut i kveld var Ola Reistad (17), som tolket Sam Smith-balladen «I'm Not The Only One».

Dommerne elsket det de hørte.

– Det der er tegnet på en jobb vel utført! Jeg visste ikke at du hadde soulmannen i deg. Det der var fett! Stemmemessig er du Sam Smiths rake motsetning. Jeg likte det! Du har både stemmen og formidlingsevnen, sa Vinni.

– Veldig fint at du har gjennomført en gammel-soul-variant av låta. Du bringer inn en blåtonegospel, og man hører så godt at det er du som synger! Du har en så sterk karakter og en naturlig timing. Jeg storkoste meg, kommenterte Sandeep.

Gunnar mener Ola overgikk seg selv i kveld.

– Jeg tror kanskje det er noe av det feteste du har gjort i konkurransen så langt!

Ina mente også at nåla peker oppover når det kommer til Ola.

– Vi har snakket om det å stole på seg selv og ikke gli på alle tonene. Og det elsker jeg at du gjør! Er det noen som kan stole på seg selv når det kommer til sang og musikk, er det deg. Det var kjempefint! Du har en formidlingsevne og du lever deg inn i det. Det synes på deg at dette betyr noe for deg, avsluttet hun.

Se det første intervjuet med deltakeren som er ute her.