Idol-Norah (19) suser inn på Spotify-toppliste

Topp åtte-deltakeren gjør suksess med låta dommerne mente var det råeste de har sett på Idol-scenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norah Benatia (19) har imponert dommerne gjennom hele Idol-sesongen med sine sjelfylte tolkninger av hitlåter.

Denne uka viser det seg at 19-åringen også treffer det norske folk – hun er nemlig i skrivende stund på 12. plass på Spotify Norges topp 50-liste over virale låter med sin tolkning av Blackstreets «No Diggity».

Når TV 2 tar en prat med henne torsdag, er hun både glad og overrasket.

– Jeg fikk litt sjokk! Jeg visste ikke helt hva det var og er ikke så mye på Spotify, men jeg ble litt satt ut. Da jeg spilte den inn, tenkte jeg ikke at sånt kunne skje, jeg gjorde det bare. Men det var en veldig hyggelig overraskelse, det er kul! Og rart at så mange får høre den, sier hun.

– Det råeste jeg har sett på denne scenen!

Dommerne holdt ikke tilbake på rosen da de hadde sett Norah fremføre låten under en direktesending i Idol tidligere i april.

– Jeg elsker det! Fytti grisen! Jeg er så fan at det nesten er flaut! Jeg håper de skjønner hvor bra du er. Men det spiller ingen rolle, for du er så rå, sa Ina Wroldsen (31) da hun hadde hørt opptredenen.

– Idol er en sangkonkurranse. Men å komme seg til toppen av musikkbransjen, handler først og fremst om artisteri, og det å ha mer enn bare en sangstemme. Dette var walkover! Game over! Det er det råeste jeg har sett på denne scenen i år, sa Gunnar Greve (32).

Se Norah fremføre «No Diggity» øverst i artikkelen!

Blir nervøs av dommerskryt

Da Norah hadde stått på scenen forrige fredag, med en Beyoncé-tolkning, var det også feststemning bak dommerbordet.

– Du tar en låt og gjør den fullstendig annerledes enn originalen. Det er så rått! Det er så mye som må sies. Det er måten du formidler hvert ord. Du spytter dem ut med en snert og tilstedeværelse. Du får en bergenser til å være ydmyk og ekstremt takknemlig for å være Idol-dommer. Takk skal du ha, sa Gunnar.

Norah innrømmer at det er stas med skryt, men innrømmer at det også gjør at hun kjenner litt ekstra på nervene før fredagens direktesendte program.

– Det er veldig gøy å få så gode tilbakemeldinger! Man lærer mye av det. Men man blir også mer nervøs for neste gang, fordi man er så redd for å skuffe, sier 19-åringen.

Mener Idol er viktig for karrieren

I tillegg til at dommerne skaper noen ekstra nerver, erkjenner deltakeren at det er mye som står på spill for henne i sangkonkurransen.

– Idol er veldig viktig for meg når det gjelder karrieren min. Jeg tenker at det er en god start, og en bra måte å vise seg fram på, i tillegg til at man får masse bra muligheter. Man får spille med band på scenen foran hele Norge på TV og alt. Det er ganske stort!

  • Se hvordan det går videre med Norah og resten av årets topp åtte-deltakere fredag klokken 20.00 på TV 2.