En av disse grillene får terningkast én

TV 2 hjelper deg har testet griller. En av disse får bunnkarakter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha testet både en gassgrill og en kulegrill fra Weber, Landmann og Biltema ble det klart at gassgrillen fra Biltema ikke levde opp til forventningene en grill bør levere.

Kriteriene for testingen var å sjekke hvor jevn varmen på grillene var, hvor godt de leverte varme, brukervennlighet, byggkvalitet og hvor godt maten smakte.

Se alle testresultatene nederst i artikkelen!

Lekegrill

Gassgrillen fra Biltema kom desidert dårligst ut i testen. Grillen slet veldig med å komme opp i varme og nådde en topptemperatur på 190 grader celsius.

– Dette kan man ikke kalle en grill. Det er en lekegrill, forteller en av de som testet grillene, vinner av Norges Grillmester, Sylvia Vavik.

Sammen med sin bror Luis Vavik og kjøkkensjef på restauranten St. Lars i Oslo, Åke Daniel Lindström, testet de seks forskjellige griller på rekke og rad.

Med så svak varme ble maten mer kokt enn stekt.

– Denne grillen klarte ikke å komme få nok varme. Det er latterlig, sier kjøkkensjef Lindström om Biltemas gassgrill.

Alvorlig

I en e-post til TV 2 hjelper deg skriver Markedsansvarlig i Biltema Dag Henrik Bergby at de tar resultatet alvorlig og at de vil gjennomgå produktet internt. Videre skriver han at de vil vurdere nødvendige tiltak til å finne muligheten til å forbedre produktet.

Gassgrillen som ble testet fra Biltema har veiledende pris på 2399 kroner og kom i kjedens sortiment våren 2015.

– I 2015 ble det solgt 746 eksemplarer av grillen, med kun syv reklamasjoner, skriver Bergby videre i e-postkorrespondansen.

Både Weber og Landmann sine gassgriller leverte et bedre resultat. Best ut kom grillen fra Weber, da den scoret høyest på de satte kriteriene.

JURYEN: Vinnere av Norges grillmester Luis Vavik, Sylvia Vavik, og kjøkkensjef på restauranten St. Lars i Oslo, Åke Daniel Lindström,
JURYEN: Vinnere av Norges grillmester Luis Vavik, Sylvia Vavik, og kjøkkensjef på restauranten St. Lars i Oslo, Åke Daniel Lindström,

Kulegriller:

Av de tre kulegrillene som ble testet var det Weber sin kulegrill som kom desidert best ut.

– Jeg mener dette er den perfekte kulegrillen, og er verdt prisen, sier Luis Vavik.

Grillen koster 2699 kroner, hele 1500 kroner mer enn grillen fra Landmann, og 2100 kroner mer enn Biltemas kulegrill.

Biltema: 599 kroner

Grillen holder dårlig på varmen og kokkene syntes den virket lite solid. Maten fikk heller ikke den ordentlige grillsmaken. Terningkast 2.

Landmann: 1099 kroner

Grillen virker stabil, har god lufting og holder brukbart på varmen. Her er det også mulig å velge enkelte områder kullet skal ligge. Grillmaten smakte også godt. Terningkast 4.

Weber: 2699 kroner

Grillen er den mest robuste og solide av kulegrillene. Her har man også muligheten til å flytte på kullet under grillingen. Det er god lufting, og denne grillen har også mulighet til å løfte av lokket uten å måtte holde det i hendene. Ifølge smakspanelet til TV 2 hjelper smakte grillmaten her perfekt. Terningkast 6.

Gassgriller med tre brennere:

Biltema: 2399 kroner

Grillen kom aldri opp i nok høy nok temperatur og varmen var veldig ujevn på grillflaten. Kokkene sier dette ikke kan kalles en grill, og maten føltes kokt i stedet for grillet. Terningkast 1.

Landmann Triton: 4495 kroner

Grillen kom fortets opp i ønsket temperatur og er den eneste av de tre grillene som har nedleggbare sidebord. Minuset med grillen var at temperaturen forsvant fort så fort lokket ble åpnet pluss at selve grillplatene ikke holdt godt nok på varmen. Terningkast 3.

Weber Original E-310: 6299 kroner

Grillen fra Weber kommer best ut også av gassgrillene. Grillen kom ikke raskest opp i ønsket temperatur, men grillplatene holder best på varmen når lokket er åpent og scorer ekstra poeng på det. Her syntes grillkokkene at maten også ble best grillet. Terningkast 4.