PRINSENAVN: I dag ble navnet på den nye svenske prinsen kjent. 
PRINSENAVN: I dag ble navnet på den nye svenske prinsen kjent. 

Den svenske prinsen skal hete Alexander

I dag offentliggjorde Kong Carl Gustav at navnet på den nye prinsen skal være Alexander.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ønsket Sverige en ny, liten prins velkommen til verden. Prins Carl Philip (36) og prinsesse Sophia (31) fikk sitt første barn.

Stolt pappa

Carl Philip møtte pressen etter fødselen på tirsdag, og fortalte begeistret om følelsen som nybakt pappa.

– Dette er en stor dag med masse følelser. Det kan ikke beskrives! Jeg er imponert over kvinnenes kraft. Det å se Sofia gå igjennom dette ... Det var sterke følelser, sa han.

Prins Alexander

Han fortalte også at barnet var mørkhåret, og at navnet ikke var spikret enda. Nå er det derimot klart hva den lille prinsen skal hete.

Navnet er Alexander Erik Hubertus Bertil, hertug av Södermanland. Den svenske kongen kunngjorde også at tiltalenavnet på prinsen skal være Alexander.

Tippet på forhånd

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland hadde på forhånd tippet at navnet Hubertus ville bli valgt.

– Hubertus er faktisk også et navn som Carl Gustav hadde langt ute i rekken, mens navnet Alexander må vi nesten kunne si er et «motenavn», og et godt navn i kongesammenheng. Alexander er tydeligvis det navnet foreldrene har satset på hvis det ble en sønn. Men de tre siste navnene er alle oppkalling – Erik etter morfar Hellquist, Hubertus er et av kong Carl Gustafs mellomnavn og Bertil er etter Carl Philips grandonkel og gudfar, avdøde prins Bertil, forklarer Totland.

Prins Alex

Totland tror imidlertid at det svenske folket ikke vil bruke prinsens fulle fornavn.

– Foreldrene vill kalle ham Alexander, men jeg tror nok etterhvert at han vil bli kalt Alex på folkemunne, tror Totland.

Vi oppdaterer saken