Slik skal Ramm og Tørnquist redde Norge

Morten Ramm og Einar Tørnquist tar alle midler i bruk i kampen for å bevare landets lokale kjøpemenn i handlegatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I TV 2s nye serie «Ramm og Tørnquist redder Norge» reiser de to komikerne rundt i hele landet for å redde de små lokale kjøpemennene mot de store ansiktsløse butikkjedene.

HJELP: Ramm og Tørnquist på besøk hos familiebedriften Randis parfymeri i Tromsø. Foto: TV 2.
HJELP: Ramm og Tørnquist på besøk hos familiebedriften Randis parfymeri i Tromsø. Foto: TV 2.

Familiebedrift i hardt vær

I torsdagens premiere reiser duoen til Tromsø for å besøke familiebedriften Randis parfymeri som er i hardt vær.

Se video øverst

Det frittstående og familiedrevne parfymeriet har vært i drift siden 50-tallet, men sliter i konkurransen mot den store og internasjonale parfymekjeden KICKS, som også ligger i byens handlegate.

Ikke «god nok»

Et hovedproblem er at de store parfymemerkene ikke vil selge produktene sine hos Randi, fordi hun ikke har den "rette profilen".

Dette ønsker Ramm og Tørnquist å gjøre noe med, og planlegger derfor en kløktig sabotasjeaksjon mot kjedebutikken for å sluse kundene over til Randis parfymeri.

Ramm og Tørnquist forklarer hvordan de skal redde Norge

Lanserer egen parfyme

For å hjelpe familie ytterligere har Ramm og Tørnquist også bestemt seg for å lansere en eksklusiv parfyme. Siden de ikke har penger til å hyre inn profesjonelle modeller, må de ta saken i egne hender.

Glamour Riviera

Torsdag var programlederne gjester i God morgen Norge, der de fortalte mer om serien – og deres nye parfymeserie: Glamour Riviera.

Inkompetente

Selv om Tørnquist innrømmer at de ikke har peiling på forretningsdrift, mener han likevel at de har andre kvaliteter som kan redde utsatte lokale bedrifter rundt om i Norges land.

– Vi er veldig inkompetente som forretningsmenn, men veldig dyktige sabotører, så vi har saboterte endel konkurranse.

Sabotasjeaksjon

I kveldens premiére bestemmer Ramm og Tørnquist seg for å arrangere en storstilt sabotasjeaksjon mot hovedkonkurrenten i handlegaten, men først må de finne en dyktig sjåfør og en rask getaway-bil – de får ingen av delene.

Ramm og Tørnquist redder Norge – torsdag 21.40 på TV 2.