EKSPERTEN: Brede Hangeland blir TV 2s ekspertkommentator under EM. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
EKSPERTEN: Brede Hangeland blir TV 2s ekspertkommentator under EM. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Hangeland blir TV 2s ekspert under fotball-EM – slik sendes alle kampene

– Jeg gleder meg, sier den tidligere landslagskapteinen.

Fullstendig oversikt: Slik sendes fotball-EM!

I dag er det 50 dager til fotball-EM sparkes i gang, og TV 2s ekspertteam som reiser til Frankrike er nå klart.

Tidligere landslagskjempe Brede Hangeland går inn rollen som TV 2s ekspert under mesterskapet, sammen med Egil Drillo Olsen og Petter Myhre.

Hangeland ser frem til jobben som TV 2s ekspert.

– Jeg gleder meg veldig til å følge mesterskapet, og ser frem til muligheten til å være med å formidle et av verdens viktigste og mest spennende idrettsarrangementer til det norske publikummet. Jeg har mye god fotballkunnskap i bunn, og som del av et sterkt TV 2-team skal jeg bidra til den beste dekningen av et mesterskap noensinne, sier han.

– Hvilke forventninger har du til mesterskapet?

– Jeg forventer at vi skal overvære historiens beste EM! Først og fremst utvikles nivået i internasjonal fotball til nye høyder hvert år. I tillegg er det for første gang 24 lag med, hvilket gir flere kamper, mer underholdning, nye bekjentskaper samt garantert dramatikk hele veien til siste fløyte går, sier Hangeland.

– Det blir spennende å følge våre naboer Sverige og Island, samt de store kanonene Tyskland, Italia, Frankrike, Spania, og ikke minst England. I tillegg har jeg personlige venner i flere av lagene, og gleder meg med disse og kommer til å holde et ekstra øye med dem.

– Hva er det du ser mest frem til?

– Nå når jeg aldri fikk oppleve et mesterskap som spiller, så må dette være det nest beste. Mesterskapsatmosfæren, spenningen, fotball i toppklasse og publikumsfest. Fra et fotballfaglig synspunkt ser jeg frem til å analysere hvilken type fotball og spillestil som skiller seg ut, og hvordan trenden i toppfotballen utvikler seg. Det er bare å glede seg!

Skaff deg tilgang til norsk og engelsk fotball nå!

Åpningskampen går på TV 2

Samtidig som Hangeland er bekreftet som ekspert, er også kampfordelingen mellom TV 2 og NRK klar.

SLIK SENDES EM: Her er oversikten over alle kampene og hvor de går.
SLIK SENDES EM: Her er oversikten over alle kampene og hvor de går.

Klikk deg inn for fullstendig oversikt: Slik sendes fotball-EM!

Åpningskampen og de to semifinalene sendes på TV 2, mens finalen sendes på NRK.

NRK og TV 2 deler rettighetene til årets EM i fotball, og har nå fordelt de 51 kampene seg imellom. Kanalene fortsetter også sitt gode samarbeid fra VM i Brasil med felles studio på Kontraskjæret i Oslo.

Julie Strømsvåg ankrer og Erik Thorstvedt er fast ekspert under studiosendingene fra Kontraskjæret for TV 2, mens Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad kommenterer kampene i Frankrike. Med seg har de nevnte Myhre, Drillo og Hangeland som eksperter.

For NRK skal Carina Olset lede oss gjennom 23 sendinger fra Kontraskjæret sammen med fotballekspert Lise Klaveness og andre spennende gjester fra inn- og utland. Kommentatorpar i Frankrike er Christian Nilssen og Tom Nordlie, i tillegg til Andreas Stabrun Smith og Bengt Eriksen.

– Vi har en god fordeling av kampene med NRK, der begge parter har fått rikelig med attraktive kamper. For oss er åpningskampen mellom Frankrike og Romania, to semifinaler og de første kampene til Sverige, England og Island blant de oppgjørene vi har størst forventning til, sier sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Vellykket samarbeid

Sportssjefen ser fram til et nytt samarbeid mellom TV 2 og NRK.

– Tilbakemeldingene var overstrømmende positive fra alle hold etter fellesløftet rundt VM i Brasil. Nå ser vi frem til å gjenta suksessen sammen med NRK og servere det ypperste av internasjonal fotball til det norske folk, sier han.

SENDER SAMMEN: Julie Strømsvåg (TV 2), Christian Nilssen (NRK), Carina Olset (NRK) og Øyvind Alsaker (TV 2) er klar for fotball-EM.
SENDER SAMMEN: Julie Strømsvåg (TV 2), Christian Nilssen (NRK), Carina Olset (NRK) og Øyvind Alsaker (TV 2) er klar for fotball-EM.

TV 2 har denne gangen valgt å sende sine kamper fordelt mellom TV 2 (19 kamper) og TV 2 Zebra (9 kamper). NRK viser samtlige kamper på NRK1, med unntak av siste runde av gruppespillet der også NRK2 og NRK3 vil brukes til de parallelle kampene.

– Vi har sendt EM siden 2000 og VM siden 2002 og TV 2 er etablert som den fremste formidleren av fotball i Norge. Det forplikter. Vi stiller derfor med vårt sterkeste mannskap i EM i Frankrike og supplerer med en solid nysignering i Brede Hangeland, som blir TV 2 Sportens EM-ekspert. Vår redaksjonelle satsing består av sterk tilstedeværelse med kommentatorpar, reportasjeteam og eksperter i Frankrike og et solid team rundt programleder Julie Strømsvåg og ekspert Erik Thorstvedt i studio på Kontraskjæret. Et EM-sluttspill er like unike øyeblikk - åpningskampen i Paris på TV 2 kan ikke komme raskt nok! sier Vegard Jansen Hagen.