Politiet advarer mot tigger som ringer på dører

Mannen hadde en lapp hvor det sto at han var døv, men det viste seg han slett ikke å være.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er politiet i Telemark som ber folk passe på etter en episode i Johan Schaanings gate i Skien like før klokken 19.

En mann som ringte på døren hadde en lapp hvor det blant annet sto at han var døv og at han ville selge noe. Det viste seg at mannen slett ikke var døv, men snakket gebrokkent engelsk. Politiet advarer folk mot å bli lurt av mannen.

– Ikke inviter ham inn

– Hvis du i dette området i kveld treffer en som utgir seg for være døv, er det absolutt på sin plass være tilbakeholden og ikke invitere vedkommende inn. Vi har hørt tidligere om folk som har bedt om et glass vann og blitt bedt inn. De får et glass vann og når de er ute igjen og beboerne får summet seg, er veska og lommeboka borte. Det er dessverre noen som ikke er ærlige hele tida, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt.

Mannen som banket på i Skien beskrives som en ung mann i 20-årene med østeuropeisk utseende. Han er 175-180 centimeter høy og hadde på seg en blå jakke. Politiet lette etter mannen onsdag kveld uten resultat.

HJERNEKREFT: Slik så lappen ut som den angivelige tiggeren i Vestfold hadde med seg. Foto: Tipser/02255
HJERNEKREFT: Slik så lappen ut som den angivelige tiggeren i Vestfold hadde med seg. Foto: Tipser/02255

Merker på døren

Tirsdag opplevde en kvinne i Stokke i nabofylket Vestfold at en mann med en lapp ringte på døren hennes. Mannen forsvant fort da hun åpnet døren, men da oppdaget hun at det var satt røde merker på døren. Kvinnen var ekstra oppmerksom siden det har vært mange boliginnbrudd i området den siste tiden.

Kvinnen sa til TV 2 at hun ikke tror mannen var tigger, men at han hadde uærlige hensikter og ville sjekke om det var folk hjemme.

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt vil ikke utelukke at mannen i Skien kan ha vært ute i samme ærend.