Dan Kissel ble helten da Oilers vant i spilleforlengelse

Dan Kissels overtidsscoring gjør at Oilers har fordelen foran den sjette sluttspill-finalen mot Lørenskog på fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oilers 3-2 Lørenskog/ 3-2 i kamper.

Dan Kissel avgjorde kampen fem minutter ut i spilleforlengelsen for Stavanger Oilers, som derfor kunne juble for seier og overtaket i best av syv-finalen mot Lørenskog.

Lagene sto på 2-2 i kamper etter de fire første oppgjørene. Både Lørenskog og Stavanger Oilers hadde vunnet sine hjemmekamper, en trend kveldens verter skulle fortsette.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst.

Fem minutter ut i spilleforlengelsen kontret nemlig Oilers på Lørenskog etter at gjestene hadde en kjempemulighet. Der viste Dan Kissel klasse da han satte pucken hardt i høyre kryss.

Og helten selv var naturlig nok strålende fornøyd etter at han hadde avgjort kampen for Oilers.

– Det var stort. Fansen fortjente det så absolutt. De har vært der hele sesongen, og i tredje periode og på overtid var det høyt volum på dem. De fortjener dette, sa matchvinneren etter kampen.

Rolig 1. periode

Første periode startet rolig for begge lag ute på DNB Arena, men så smalt det da Nathan Longpre dro seg forbi to Oilers-spillere og satte pucken nydelig i mål. En kandidat til årets mål, ble det lansert som av TV 2s hockeyekspert, Bjørn Erevik.

Lørenskog hadde mye av initiativet i perioden, og var best, men så kom Oilers på en mesterlig overgang.

Ruben Smith avklarte en puck som havnet hos medspiller, Kristian Forsberg. Forsberg var plutselig alene med Lørenskog-keeper, Jakaitis, og satt den enkelt i nett-taket. Dermed utlignet Oilers i undertall.

Etter scoringen kom vertene tilbake igjen, og styrte det meste som skjedde ute på isen.

Den andre perioden var preget av mange utvisninger for begge lag, selv om hjemmelaget styrte det lille som var ute på isen.

Fantastisk hockey-kamp

Men i tredje skulle det virkelig smelle i DNB Arena.

Lørenskog tok tilbake ledelsen med syv minutter igjen av perioden. I overtallsspill fintet Larsson før han klinket pucken helt oppe i vinkelen til stor jubel fra Lørenskog-spillerne.

Stavanger Oilers var derimot ikke ferdige ennå. Kun to minutter etterpå svarte hjemmelaget med Mathias Trettenes. Et skudd Jakaitis kanskje burde tatt, men likefullt var utligningen et faktum og lagene måtte ut i spilleforlengelse.

Og i den kom endelig avgjørelsen for vertene. Dan Kissel klinket pucken i krysset, og DNB Arena kunne juble for seier mot Lørenskog i den femte finalen.

Det betyr at Oilers har matchball, eller puck om du vil, når Stavanger-laget reiser til Lørenskog, og den TV 2 Sportskanalen-sendte, sjette finalen på fredag. Med seier der vil Oilers kunne løfte bøtta over hodet nok en gang.

Lørenskog-trener, Kenneth Larsen, syns Stavanger Oilers vant ufortjent.

– Det er selvfølgelig surt det. Jeg syns vi fortjener å få med oss noe her i fra, og jeg syns vi er det beste laget, sa en noe bitter Kenneth Larsen.

Se den sjette finalen mellom Lørenskog og Stavanger Oilers på TV 2 Sportskanalen fredag klokken 19.