Prinsesse Sofia og prins Carl Philip dro hjem fra sykehuset onsdag. Foto: Kungahuset.se
Prinsesse Sofia og prins Carl Philip dro hjem fra sykehuset onsdag. Foto: Kungahuset.se

Babylykke: Her er den nyfødte svenske prinsen på vei hjem

Dagen etter at den lille prinsen fikk se dagens lys for første gang, fikk han reise hjem sammen med sine foreldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Prinsefamilien har forlatt sykehuset og er nå hjemme på Drottningholms slott. Alle har det bra og ser fram mot tiden de har i vente, står det på det svenske kongehusets nettsider.

Tirsdag kveld fikk prinsesse Sofia og prins Carl Philip i Sverige sin sønn. En stolt pappa møtte pressen tre timer senere.

– Først må jeg takke dere for at dere kom så sent på kvelden. Dette er en stor dag med masse følelser. Det kan ikke beskrives! Jeg er imponert over kvinnenes kraft. Det å se Sofia gå igjennom dette ... Det var sterke følelser, sa han.

Med kosebamse

Idag publiserte det svenske kongehuset bilder av de nybakte foreldrene sammen med sin sønn. De var da på vei hjem fra Danderyds sykehus i Stockholm.

Den lille prisen var knapt synlig der han lå i sin bilstol. Han hadde på hvit lue, og ved siden av ham lå en hvit kosebamse.

Tidligere onsdag var bestefar, kong Carl Gustav, på barselbesøk. Han var på sykehuset i en time, og tok seg tid til den kommentar til avisen Expressen på vei ut:

– Det føles kjempebra, virkelig! Det viktige er at prinsessen Sofia og Prins Philip og det lille barnet er i god form. Alt gikk jo veldig bra. Han så veldig pen og søt ut, sier kongen.

Navnet ikke kjent

På spørsmål om hvem prinsen lignet på, svarte kongen at det var litt tidlig å si.

Dronning Silvia er på offisielt oppdrag i USA, men har valgt å avbryte reisen for å komme hjem til Sverige torsdag morgen.

Den lille gutten veide 3595 gram og var 49 centimeter lang da han ble født. Ifølge pappaen er prinsen mørk i håret.

Prinsens navn er enda ikke kjent. TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, holder en knapp på navene Bertil og Eugen.

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist giftet seg 13. juni 2015. Fire måneder senere ble graviditeten kjent. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix
Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist giftet seg 13. juni 2015. Fire måneder senere ble graviditeten kjent. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav