Magnus Carlsen etter første runde i sjakkturneringen på  Stavanger Forum.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Magnus Carlsen etter første runde i sjakkturneringen på Stavanger Forum. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Carlsen møter mannen som «ødela» fjoråret

– Jeg er revansjelysten, sier en Magnus Carlsen i kanonform.

Følg alle partiene i livesenteret.

Det så ut til å bli en kanonstart for Magnus Carlsen i 2015-utgaven av Norway Chess, med hvite brikker mot Veselin Topalov i første runde.

Nordmannen var bare få trekk unna å sikre seieren da han gikk tom for tid fordi han ikke hadde fått med seg reglene. Topalov vant derfor partiet og senere også hele turneringen.

Carlsen, på sin side, fikk seg en knekk etter skandalen, og slet både resten av turneringen, og utover høsten.

I dag kan verdensmesteren endelig få sin revansje, når Topalov sitter på andre siden av brettet i den andre runden av Norway Chess.

- Jeg er litt revansjelysten. Men hvis man ser på de partiene jeg spiller i de første rundene, så er det ikke dette partiet jeg må vinne. Men selvfølgelig, det hadde vært gøy, men jeg kommer ikke til å spille hodeløst, sier Carlsen til TV 2.

Det burde være en god taktikk for det norske sjakkgeniet. Da han møtte Topalov i Sinquefield Cup i september, tok Carlsen for store sjanser og tapte igjen et parti mot bulgareren.

- Normalt, hvis han presser for mye, som han gjorde i Sinquefield Cup, hvis han tar han for mange risikoer, må jeg være flink til å slå til, sier Topalov til TV 2.

- Akkurat nå ser han ut til å vinne alt, men jeg er hvit og ser ingen grunn til å frykte Magnus, legger 41-åringen til.

Carlsen har fått en kanonstart på Norway Chess, med seier i lynsjakkturneringen, som gav ett ekstra parti med hvite brikker, og seier over Pentyala Harikrishna i første runde.

Topalov slet på sin side i lynsjakkturneringen, og spilte remis i første runde mot Levon Aronian. Den regjerende vinneren av Norway Chess har dessuten slitt kraftig de siste fire månedene, og siden desember har han falt fra 2.- til 16. plassen på verdensrankingen.

- Han har noe å bevise etter kandidatturneringen, men vant jo her i fjor. Det er ikke veldig sannsynlig at han klarer det igjen, men hvem vet, sier Carlsen.

Partiet kan du følge på Sportskanalen fra klokken 15.30.