Skjult kamera:

Idol-Markus beskylder gjestene for snikfotografering: – Innmari kleint

Idol-programleder Markus Bailey tøyer strikken langt når han ber om å få sjekke mobiltelefonene til intetanende gjester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I onsdagens «Det er lov å være blid» med Else Kåss Furuseth er det Idol-programleder Markus Bailey som må gi av seg selv for en god sak.

I den faste spalten «Vondt, men verdt det» blir kjendiser frivillig med på pinlige stunt med skjult kamera for å samle inn penger til Røde Kors.

Les mer om innsamlingsaksjonen her

– Tok du bilde av meg?

Og at det gjør vondt for den populære programlederen. Hans oppdrag er å gå rundt på en kafé og beskylde folk for å ta bilder av ham i smug.

– Unnskyld? Tok du bilde av meg nå? Seriøst? spør Bailey intetanende gjester.

Se klippet øverst

Når de nekter krever Bailey å få se gjennom bildegalleriet på telefonen for å sjekke om de snakker sant.

Det de forskrekkede gjestene ikke vet er at for hver gang Bailey får lov til å sjekke en mobiltelefon, går to tusen kroner rett til Røde Kors.

Blir forbannet

En av gjestene er en fransk turist som blir oppriktig fortvilet og forklarer at han ikke engang vet hvem han er. Men Bailey gir seg ikke og fortsetter «avhøret»:

– Har du lagt det ut på Facebook?

Franskmannen nekter og blir etterhvert forbannet når han ser at Markus Bailey fortsetter å beskylde gjestene i lokalet. Til slutt går han bort til Idol-programlederen, og ber Bailey om å slutte å plage gjestene.

– Ta det med ro, mann! sier turisten til stakkars Markus Bailey, som har det fryktelig vondt under opptakene.

Det er lov å være blid – hver ondag kl 21.40 på TV 2.