OVERGREP: En mann i 30-årene har erkjent overgrep mot fem gutter i to barnehager i Bergens-regionen. Foto: Privat
OVERGREP: En mann i 30-årene har erkjent overgrep mot fem gutter i to barnehager i Bergens-regionen. Foto: Privat

OVERGREPSSAKEN I BERGEN:

Tidligere lagkamerater: – Er nesten så vi ikke tror det

Den barnehageansatte som er siktet for overgrep i Bergen ble europamester i sin idrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den barnehageansatte mannen i 30-årene som er pågrepet og har erkjent overgrep mot fem barn, tilhørte den nasjonale eliten innen et idrettsmiljø.

Før mannen flyttet til Bergen i 2010 var han aktiv innen idretten på Østlandet og året før ble han europamester sammen med laget.

Lagkamerater fra den gang finner det vanskelig å tro at mannen skal ha gjort det han har erkjent.

– Flere av oss finner det nær utenkelig, at vi ikke tror det er sant. Han var så beskyttende og omsorgsfull og virket som en som ville det beste for alle da vi holdt på sammen, sier en tidligere aktiv utøver som ble europamester sammen med siktede.

Var trener og hjelpetrener

TV 2 vet at siktede er vokst opp på Østlandet. Han har vært en del av idrettsmiljøet i årevis, også etter at han flyttet til Bergen.

– Han var både aktiv utøver på laget samt trener og hjelpetrener mens han var i klubben. Jeg vet ikke hvorfor han flyttet, men det kan ha vært at han ville gjøre noe annet. Vi hadde ingen avskjedsfest, men jeg traff ham etterpå i forbindelse med mesterskap og stevner, sier den tidligere aktive utøveren.

Også før siktede flyttet til Bergen, jobbet han i barnehage.

– Det har han gjort så lenge jeg har kjent ham. Da han var aktiv her tror jeg han hadde mest jentevenner, men noen kjæreste har jeg ikke hørt om, forteller han.

– Ingen så dette komme

Den siktede har i avhør innrømmet overgrep mot i alt fem barn i to ulike barnehager i Bergens-regionen. Ifølge TV 2s kilder har han navngitt disse barna på eget initiativ.

– Jeg har snakket med endel av de som var aktive sammen med ham og det er ingen av oss som så dette komme. Han var så beskyttende overfor de andre på laget. Han tok seg av de som ble lei seg og ville ikke at noen skulle ha det vondt, sier den tidligere idrettsutøveren.

Den siktede mannen ble pågrepet fredag og er også siktet for å ha lastet ned overgrepsbilder av barn fra internett.

Mandag ble han varetektsfengslet i fire uker, de to første ukene i full isolasjon. Han samtykket til fengslingen.