MØTTE SITT NYE BARNEBARN: Kong Carl Gustaf møtte sitt nye barnebarn tirsdag kveld. Foto: Pelle T Nilsson/Stella Pictures
MØTTE SITT NYE BARNEBARN: Kong Carl Gustaf møtte sitt nye barnebarn tirsdag kveld. Foto: Pelle T Nilsson/Stella Pictures Foto: (c) Pelle T Nilsson

Svenskekongen har møtt sitt nye barnebarn for første gang: – Han er vakker og søt

Onsdag formiddag var kong Carl Gustaf på besøk hos sitt nyfødte barnebarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en stolt kong Carl Gustaf som kom ut av dørene på Danderyds sykehus onsdag formiddag. Da hadde han vært på besøk hos sitt nye barnebarn, den lille prinsen til Prins Carl Philip og prinsesse Sofia som ble født tirsdag kveld.

Siden i går kveld har prinseparet hvilt ut etter fødselen på sykehuset, og Carl Gustaf var deres aller første besøk. Han var på sykehuset i en time, og tok seg tid til en kommentar til den svenske avisen Expressen på vei ut igjen.

– Det føles kjempebra, virkelig! Det viktige er at prinsessen Sofia og Prins Philip og det lille barnet er i god form. Alt gikk jo veldig bra. Han så veldig pen og søt ut, sier kongen.

– Fint og vakkert barn

Dette er femte gang svenskekongen blir bestefar.

– Det har skjedd noen ganger tidligere, så jeg begynner å bli vant til det. Det er alltid like moro. Det viktigste er at alle har det godt, og at den lille familien er lykkelig og glad. Det kjennes kjempebra ut!

– Hvem ligner han mest på?

– Det er litt for tidlig å si. Men han er et veldig fint og vakkert barn.

Dronning Silvia kommer hjem

Dronning Silvia er på offisielt oppdrag i USA, men har valgt å avbryte reisen for å komme hjem til Sverige torsdag morgen. Da er mest sannsynlig de nybakte foreldrene på plass på Drottningholms slott, melder Expressen.

Prins Carl Philip: Sååå stor er babyen

Pressen håper på å få et glimt at de kongelige når de forlater sykehuset. Det er også i morgen de kongelige vil avsløre navn og tittel på den lille prinsen.

– Det skal være litt hokuspokus. Det skal være litt spenning! sier en hemmelighetsfull Carl Gustaf.

Den nybakte pappaen møtte pressen

Allerede tre timer etter fødselen, like før klokka 22 tirsdag kveld, møtte prins Carl Philip pressen på sykehuset for å fortelle om babylykken.

– Først må jeg takke dere for at dere kom så sent på kvelden. Dette er en stor dag med masse følelser. Det kan ikke beskrives! Jeg er imponert over kvinnenes kraft. Det å se Sofia gå igjennom dette ... Det var sterke følelser, sa han.

Endelig avslørte han at det var en liten gutt, og at den mørkhårede prinsen veier 3595 gram og er 49 centimeter lang.