Norsk rapper tar et oppgjør med Oslos unge gatekultur

PREMIERE: Temoor rapper om at det er trendy å selge dop og involvere seg i kriminalitet. Se hans nye musikkvideo til låta «Er det verdt det»!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Temoor Ul Hassan (21) fra Furuseth i Oslo er norsk raps nye stjerneskudd. 21-åringen fra Groruddalen er aktuell med den nye låta «Er det verdt det» som handler om de såkalte «Barneranerne».

Kjente til miljøet

De hardbarkede gjengmedlemmene ranet barn helt ned i 12-års alderen i Groruddalen, og nå blir det film av fenomenet og Temoors låt blir filmmusikk.

19 gutter mellom 15 og 19 ble tiltalt i 2014 i en av Norges største rettssaker i omfang. Fem havnet i fengsel.

– Personlig hadde jeg ikke noe kontakt med noen av de barna og jeg var ikke innblandet i det. Men det er noen av de fra den greia som jeg vet hvem er. Og de som er med i filmen «Barneranerne» kjenner jeg også, sier Temoor til TV 2.

Reflekterte tekster

Med oppveksten på Furuseth har Temoor gått den harde skole, men med rapmusikken har artisten valgt riktig vei.

Han nye sang handler om ungdom som lurer på identiteten sin og hvilke veivalg de skal ta. De såkalte barneranerne var gutter helt ned i 15 års alderen som ranet mobiltelefoner fra barn.

Temoor hører på sitt eget hjerte når han skriver tekster, og henter inspirasjon fra selvopplevde ting i livet.

– Det er alltid en følelse som starter det, det er ikke bare at jeg setter meg ned tenker at nå skal jeg skrive en sang. Enten er det sinne, eller så er det at jeg føler meg skikkelig flink til å rappe den dagen. Jeg skriver best tekster når jeg føler noe, sier Temoor til TV 2.

Løp til studio

Med låta «Er det verdt det» kom han løpende til studio etter å ha hørt om en bekjent som havnet i fengsel.

– Når man er rundt på Furuseth, så kommer de yngre til deg og spør om du har snus og røyk. Når de ser en som er eldre så tenker de at de skal ha noe som er ulovlig. Det bygde seg opp, og plutselig hørte jeg om en som hadde fått to års fengsel og han var innblandet i «barneranerne». Det tok ikke lang tid fra han spurte meg om snus til han satt inne. Så da skrev jeg låte «Er det verdt det», avslutter Temoor til TV 2.

Norsk raps nye stjerneskudd Temoor rapper om «barneranerne»...

Under kan du se premieren på Temoors musikkvideo til låta «Er det verdt det?»!