Celtic bekrefter at Deila er ferdig etter sesongen

Ronny Deila gir seg i Celtic etter inneværende sesong.

Celtic bekrefter på sin hjemmeside at Ronny Deila gir seg etter sesongen.

Som TV 2 Sporten erfarte på mandag skal 40-åringen føle seg motarbeidet i deler av klubben og er samtidig lei vedvarende kritikk fra en blodtørstig skotsk tabloidpresse, tidligere klubb-legender og supportere.

– Jeg vil takke alle som har gitt meg støtte i klubben. Fansen har vært fantastiske i løpet av de siste to årene. De er hjerteslagene i klubben, de har alltid gitt både meg og klubben fantastisk støtte og har skapt en fantastisk atmosfære. Vi har alltid gitt vårt beste for dem, og jeg vil også alltid være Celtic-supporter.

– Mitt fokus nå er å gjenvinne Premier League-tittelen, sørge for at vi har vunnet fem på rad og bevise at vi er best i landet.

– Vil aldri glemme velkomsten
Nordmannen har styret i ryggen, men skal være sliten av kjøret og innstilt på ikke å fornye med klubben. Deilas kontrakt er en såkalt rullende ettårskontrakt, som betyr at begge parter kan avslutte den til sommeren.

Celtic skal også ha lagt ut følere etter Deilas erstatter. Gamletreneren Neil Lennon er en av dem som ønsker å returnere.

– Det er vitalt at klubben kommer først, og i stedet for at jeg skal være fokuset kan forhåpentligvis klubben og laget være fokuset når vi nå entrer den endelige og viktige perioden av sesongen, sier Deila.

– Det var et privilegium å bli utnevnt til Celtic-manager, en så vidunderlig fotballklubb, og jeg har nytt tiden min her. Jeg vil aldri glemme velkomsten jeg fikk på Celtic Park for nesten to år siden. Da jeg kom til Celtic visste jeg at jeg kom til en av verdens store fotballklubber, fortsetter han.

– Det har vært noen store stunder og jeg er glad for at vi har skaffet troféer til klubben. Jeg var glad for å skaffe fansen liga- og cupdobbelen i min første sesong, og vi hadde noen europeiske kvelder på Celtic Park. Jeg er også glad for at vi denne sesongen virkelig er i posisjon til å vinne en ny ligatittel.

– Det har vært noen skuffelser og tider der vi ikke har oppnådd det vi har håpet på, og jeg er realistisk og ærlig nok til å innrømme det. Men jeg vet at spillerne, jeg selv og teamet mitt alltid har gjort alt vi kunne for å skaffe supporterne suksess.

Styreformann Ian Bankier roser Deila.

– Jeg vil gjerne takke Ronny for hans bidrag til klubben og på vegne av styret i klubben gi ham våre beste ønsker for framtiden i alt han gjør. Han er en fin mann med sterke verdier, ærlighet og integritet. Han har hatt noe suksess, som vi har nytt, og jeg vet at alle våre supportere vil backe Ronny og spillerne i jakten på mer suksess i form av ligatittel nummer to.

– Vi er alle Celtic-supportere, og vet at det kan være skuffelser i fotball, men jeg vet at Ronny er en mann som har gjort sitt aller beste i jobben og en som alltid vil bry seg om klubben.

Sjarmerte skottene
Med et bredt smil og kjappe replikker sjarmerte Ronny Deila både supporterne og den skotske pressen, da han ble presentert som manager for Glasgow-klubben 6. juni 2014.

Allerede under den første pressekonferansen ble han sammenliknet med nåværende Liverpool-manager Jürgen Klopp av en skotsk journalist.

– Hehe, jeg er Ronny Deila, sa den tidligere Strømsgodset-manageren spøkefullt.

Tidlig kritisert
Men det skulle ikke ta lang tid før den spøkefulle tonen forsvant. For kun to måneder inn i vervet fikk Celtic juling av Henning Bergs Legia Warszawa i Champions League-kvalifiseringen, og håpet om å nå sesongens store mål så ut til å svinne hen.

Fordi Legia benyttet seg av en spiller de ikke kunne bruke, skulle Deila få en ekstra sjanse. Men mannskapet hans klarte heller ikke å slå slovenske Maribor - og røk ut av Champions League for andre gang på under en måned.

Kritikken lot ikke vente på seg, og Deila opplevde å fa hard medfart både fra presse og fans i løpet av hans første måneder i klubben. Det hele toppet seg da han gikk ut mot den skotske treningskulturen, og mente at spillerne måtte på diett. Det falt ikke i god jord hos stolte skotter.

Vant "The Double"
Men med stadig bedre resultater, karakteristiske jubelbrøl og populære barbesøk, klarte Deila å gjenreise sin popularitet hos de kravstore supporterne.

Porsgrunn-karen vant både ligaen og ligacupen i sin første sesong, og tok seg til 16-delsfinalen i Europa League.

Det gjorde selv klubblegendene fornøyd.

– Jeg er på Deila-bussen nå, uttalte John Hartson til The Herald. Den tidligere Celtic-spissen hadde tidligere vært blant Deilas fremste kritikere.

Utslått av Champions League - igjen
Deilas andre sesong i sjefsstolen, fikk en like trøblete start som den første. Åge Hareides Malmö FF slo dem ut av Champions League-kvalifiseringen, og heller ikke Europaligaen klarte Deila å tilfredsstille supporternes krav. Celtic ble slått av Molde, blant andre, og havnet sist i sin gruppe.

I hjemlig serie slet Celtic, som hadde vunnet åtte seriegull på rad, lenge med å riste av seg Aberdeen i toppkampen. I skrivende stund har Deilas Celtic dog sikret seg en stor luke på toppen av tabellen, og ser ut til å kontrollere inn nok et seriegull.

For seiersvante Celtic er ikke det nødvendigvis nok. Ligacup-exiten mot lille Ross County i januar satte supporternes stolthet på prøve, mens forrige helgs tap mot erkerivalen Rangers knuste den fullstendig.

– Du får sparken i morgen
Celtic-supporterne måtte se naboene Rangers ta seg til cupfinalen, til tross for at de spiller på nivået under "The Hoops".

"Du får sparken i morgen", sang skadefro Rangers-supportere under kampen.

Et budskap Celtic-legenden Chris Sutton sa seg enig i dagen derpå.