Dette trenger du:
- Ca 500 g filet av hvit fisk som lyr eller hyse
- ½ gul løk(kan eventuelt sløyfes)
- 2 ss potetmel
- 3 ½ - 4 dl kald helmelk
- 3 ts salt
- 1 ts pepper
- ½ ts muskatnøtt
- pepper
- ev litt allehånde
Slik gjør du:
For å lage fiskemat må du bruke fisk som ikke har vært fryst og fisken bør være kald (fra kjøleskapet)
Skjær fiskefiletene fri for ben og skinn og kutt fiskefiletene i store biter. Skrell løken og del den opp i grove biter, hakk fint i en foodprocessor og legg over i en skål/bolle.
Ha fisken i foodprocessoren og kjør med pulsknappen til den er grovmalt. Ha i salt, krydder og den finhakkede løken og kjør sammen i ca 15 sekunder.
Ha i potetmelet og kjør maskinen mens du sper med kald melk, i små porsjoner, til du får en litt løs deig.
Form fiskefarsen til store boller, bruk en skje og en fuktet hånd.
Når alle fiskeballene er ferdig formet, legg med i kokende lettsaltet vann, kok opp og la fiskeballene trekke i 15 - 20 min.
Tips:
Fisker du selv bør fisken ligge ett døgn før du lager fiskemat av den, da får du faste saftige fiskeballer. Helt nyfisket fisk har lite bindemiddel.