Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • Ca 500 g filet av hvit fisk som lyr eller hyse
  • ½ gul løk(kan eventuelt sløyfes)
  • 2 ss potetmel
  • 3 ½ - 4 dl kald helmelk
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • ½ ts muskatnøtt
  • pepper
  • ev litt allehånde
TRADISJONSRETT: Deilige ferskfiskball fra Trondheim. Foto: TV 2
TRADISJONSRETT: Deilige ferskfiskball fra Trondheim. Foto: TV 2

Slik gjør du:

For å lage fiskemat må du bruke fisk som ikke har vært fryst og fisken bør være kald (fra kjøleskapet)

Skjær fiskefiletene fri for ben og skinn og kutt fiskefiletene i store biter. Skrell løken og del den opp i grove biter, hakk fint i en foodprocessor og legg over i en skål/bolle.

Ha fisken i foodprocessoren og kjør med pulsknappen til den er grovmalt. Ha i salt, krydder og den finhakkede løken og kjør sammen i ca 15 sekunder.

Ha i potetmelet og kjør maskinen mens du sper med kald melk, i små porsjoner, til du får en litt løs deig.

Form fiskefarsen til store boller, bruk en skje og en fuktet hånd.

Når alle fiskeballene er ferdig formet, legg med i kokende lettsaltet vann, kok opp og la fiskeballene trekke i 15 - 20 min.

Tips:

Fisker du selv bør fisken ligge ett døgn før du lager fiskemat av den, da får du faste saftige fiskeballer. Helt nyfisket fisk har lite bindemiddel.