KONGELIG POTRETT: Prins Charles, dronning Elizabeth, prins George og prins William er samlet på Buckingham Palace. Foto: EPA.
KONGELIG POTRETT: Prins Charles, dronning Elizabeth, prins George og prins William er samlet på Buckingham Palace. Foto: EPA. Foto: RANALD MACKECHNIE / ROYAL MAIL / HANDOUT

Tre tronarvinger og en dronning – sjekk dette historiske familiebildet

Én dronning og tre prinser – ingen tvil om at lille George stjal oppmerksomheten på den kongelige fotograferingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Magisk! skriver Daily Mail om det unike familieportrettet som den britiske kongefamilien har sluppet i forbindelse med dronning Elizabeths 90-årsdag som er på torsdag.

Bildet ble tatt i fjor sommer, og vil prege frimerkene i Storbritannia i dronningens jubileumsår.

EN SKIKKELIG SJARMØR: Lille prins George. AFP PHOTO / CHRIS JACKSON
EN SKIKKELIG SJARMØR: Lille prins George. AFP PHOTO / CHRIS JACKSON Foto: Chris Jackson

Holdt pappa William i hånden

George er mer sjarmerende enn noen gang der han står på en liten pall for å rekke opp blant de tre andre kongelige som kommer før han i arverekken: Dronning Elizabeth, prins Charles og pappa prins William.

Grunnen til det, er at alle de kongeliges hoder må være på omtrent samme høyde, for å passe inn i frimerkeblokka.

Bildet er tatt i White Drawing Room i Buckingham Palace, og lille George stilte i hvit skjorte og kortbukser med høye strømper til. Han holdt pappa William i hånden og satte opp sitt beste smil.

– For historiebøkene

– Dette er virkelig et bilde for historiebøkene. I Europas ulike kongehus har man alltid elsket bilder med flere generasjoner samlet på ett brett – fordi det viser monarkiets framtid, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland. Han legger til:

– Fire generasjoner samlet, som på dette bildet, er det relativt sjelden at man ser. I Stobritannia må man helt tilbake til dronning Victorias tid.

Totland legger merke til at dronningen har tatt på seg en av favorittbrosjene til sin avdøde mor, den populære dronningmoren.

– Dermed er jo enda en generasjon på et vis med i bildet, sier kongehuseksperten.

Klar for kongelig jubileum

Fotograferingen varte i rundt 25 minutter, og den lille prinsen oppførte seg eksemplarisk, melder Daily Mail.

Torsdag blir det storslått feiring når dronningen feirer 90-årsjubileum.

– Bursdagen skal feires med en privat sammenkomst for den britiske kongelige storfamilien på Windsor slott torsdag kveld. Det er Charles og Camilla som står for bursdagsfesten, som skal holdes i den vakre Waterloo-salongen. Festene med utenlandske kongelige gjester kommer først i juni, sier Totland.