Eks-NAV-ministeren opprettet selskap – får tre måneder ekstra statsrådslønn

Rett før tidligere statsråd Robert Erikssons etterlønnsperiode gikk ut, stiftet han rådgivningsfirma. Det ga karantene –  tre nye måneder med statsrådslønn, melder Adresseavisen.

MÅTTE SLUTTE: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) da han forlot regjeringen før jul.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
MÅTTE SLUTTE: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) da han forlot regjeringen før jul. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Kallestad, Gorm

Tidligere arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) ble arbeidsledig da han 16. desember i fjor ble erstattet av Anniken Hauglie (H) som arbeids- og sosialminister. Siden han verken hadde stortingsplass eller jobb å returnere til fikk han tre måneders etterlønn fra staten, 105.337 kroner i måneden, før skatt.

Stiftet selskap

Tre dager før perioden med den utvidede etterlønnen skulle gå ut 16. mars, aksjonerer Robert Eriksson, skriver Adresseavisen.

Søndag 13. mars stifter han selskapet «Løkka i Livet AS», et rådgivings- og konsulentselskap for blant annet helse-, arbeidsmarkeds-, pensjons- og næringspolitikk. Dermed ble det opprettet sak hos karantenenemnda i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

31. mars besluttet karantenenemnda å ilegge Eriksson seks måneders karantene, og i karantenetiden blir det gitt full lønnskompensasjon, tilsvarende lønnen Eriksson hadde som statsråd. Siden karantenetiden gjelder fra da han gikk av, utløser firmaetableringen til Eriksson karantenelønn i de tre månedene etter tre måneder med etterlønnen – fram til og med 15. juni.

Klump i magen

For en drøy måned siden var han på besøk hos TV 2 Nyhetskanalen. Her fortalte han åpent om den vanskelige tiden etter at han gikk av som statsråd:

– Det er ikke noe verre for meg enn alle de andre som går ledig i dag, man føler en usikkerhet og har en klump i magen, sa Eriksson.

Han fortalte at han ikke er bekymret for å måtte be om penger fra NAV dersom det ikke skulle ordne seg med jobb med det første.

– Jeg syntes ikke det er noe nederlag å si at man går på NAV, det er faktisk en styrke det i vårt velferdssamfunn der vi har gode inntektssikringsordninger for de som ufrivillig mister jobben sin.

(©NTB/TV 2)