Nordhaug ble kopiert av Felline: – Noe å fortelle sønnen min når han vokser opp

– Mister du en finger, blir du i alle fall lettere i fjellene, spøker nordmannen en drøy måned etter den dramatiske velten i Italia.

Se Flèche Wallonne på TV 2 onsdag fra klokken 14.00

MAASTRICHT (TV 2 Sporten): Da Fabio Felline på stygt vis veltet ut av Amstel Gold Race søndag, var det én mann som kanskje følte det litt mer på kroppen enn de andre.

– Det var nøyaktig det samme jeg gjorde, men jeg gjorde det i mye høyere fart, sier Lars Petter Nordhaug.

Sky-rytteren er som vanlig Norges største håp i de pågående Ardenner-klassikerne, men det er langt fra en selvfølge at han i det hele tatt stiller til start.

Se reportasje i videovinduet over

– Stakk hånda i fremhjulet i 60 km/t

I Tirreno-Adriatico i mars måtte nemlig nordmannen bryte etter en velt som fortsatt, og sannsynligvis for alltid vil være, synlig på 31-åringens høyre hånd.

– Det var min egen feil. Jeg stakk hånda i fremhjulet i 60 km/t, og det sa bom stopp. Jeg skulle ta av regntrekket på skoa. Da glapp det. Det er vel sånn at når man begynner å bli gammel, så blir man litt nonchalant og glemmer at det faktisk er farlig å sitte og kle av seg i så stor fart. Jeg fikk en påminner om at det gjelder å være fokusert, sier Nordhaug.

– Jeg fikk kuttet mitt her (og peker på håndleddet, journ.anm). Det er fortsatt ganske tydelige arr, så det blir noe å fortelle sønnen min om når han vokser opp.

– Det er ganske nære pulsåren, da.

– Det er det, så det var ganske «close» på dramatiske scener.

– Alvorlige krasjer og skader i nesten hvert ritt

Veltene til Felline og Nordhaug er to av en lang rekke stygge krasjer i sykkelsporten det siste året.

Nordhaug vedgår at veltene gjør et stadig større inntrykk med alderen.

– Jeg tenkte ikke så mye på sånt før, men man tenker litt mer på det nå etter hvert. Og det er alvorlige krasjer og folk som skader seg i nesten hvert ritt. Så det gjelder å være ordentlig skjerpet hele veien og følge godt med, sier han, før han legger spøkefullt til:

– Om du mister en finger, så er du i alle fall lettere i fjellene, så det er ikke sikkert det er så negativt.

– Ikke så langt i fra 2012-nivå

Onsdag stiller Nordhaug som en av Skys viktigste menn i den andre av de tre Ardenner-klassikerne: Flèche Wallonne.

Den vesle colombianeren Sergio Henao er riktignok den det skal kjøres for på det britiske laget, men nordmannen viser på trening at det ikke er så mye å utsette på formen.

– Jeg ligger ganske bra an og har vært bra på trening, ja. Det er vanskelig å si om jeg er på 2012-nivå (Nordhaugs beste sesong, journ.anm), men jeg er ikke så langt i fra i alle fall.