Barnehagemor: – Jeg hadde tillit til denne mannen

Barnehageforeldre reagerer med sjokk og sinne over at en godt likt mannlig ansatt har tilstått overgrep mot fem barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 møter en av mødrene hjemme etter at hun har fulgt datteren tilbake til barnehagen.

Barnehagen der en mannlig ansatt har erkjent å ha forgrepet seg på tre barn.

– Det var spesielt. Jeg snakket lenge med pedagogen. Jeg stoler på de andre ansatte. Jeg kan ikke la hans handlinger gå utover tilliten til alle de andre, sier hun til TV 2.

Skalv da alvoret sank inn

Tobarnsmoren forteller at hun begynte å skjelve da hun fikk høre at mannen som barna hennes likte så godt har tilstått overgrep mot flere barn.

– Det var trist. Jeg ble vel egentlig helt sjokkert, skalv og ble veldig opprørt. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle tro og tenke, forteller hun.

Mandag kveld ble foreldrene invitert til informasjonsmøte i Bergen rådhus.

Sjokk, sinne og sorg preget møtet.

Foreldre reagerte med sjokk, sinne og vanntro da politiet fortalte at mannen har innrømmet å forgrepet seg på ialt fem barn. Foto: Jan Magne Ytreeide / TV 2
Foreldre reagerte med sjokk, sinne og vanntro da politiet fortalte at mannen har innrømmet å forgrepet seg på ialt fem barn. Foto: Jan Magne Ytreeide / TV 2

– Det var mange som gråt og var sint. Det var både ansatte der og foreldre, og vi var jo i sjokk. Dette er jo en mann som var veldig godt likt, sier hun.

Kjente mannen godt

Hennes barn kjente mannen godt, men moren tror likevel ikke de har blitt utsatt for overgrep.

– Mine barn har vært i den barnehagen i alle år, og jeg hadde tillit til denne mannen. Men jeg tenker likevel at mitt barn ikke har vist noe tegn til at noe har skjedd, så jeg tror ikke vårt barn er involvert, forteller hun.

Nå lurer foreldrene på hvordan overgrepene kunne skje og frykter at flere vil bli innkalt til avhør den nærmeste tiden.

Kvinnen har snakket med sine barn mannen og at han nå sitter i fengsel. Foto: Jan Magne Ytreeide / TV 2
Kvinnen har snakket med sine barn mannen og at han nå sitter i fengsel. Foto: Jan Magne Ytreeide / TV 2

Frykter for flere overgrep

– Jeg er bekymret for om dette gjelder flere barn, og om andre barnehager er involvert. Så har de jo dette materiale de har funnet på pc'en hans. Hvis det er noe de kjenner igjen regner jeg med at de tar kontakt, sier hun.

Nå følger hun rådet om å gi barna ro.

– Vi bør nå være rolige og trygge og fortsette med hverdagen, sier moren.

Mannen ble pågrepet på arbeidsplassen av sivilt politi fredag, etterat en fire år gammel gutt fortalte foreldrene sine at mannen hadde forgrepet seg på ham.

Innrømmer overgrep mot fem barn

Mandag ble den tidligere assistenten varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i fire uker. De to første ukene må mannen sitte i full isolasjon.

Mannen er siktet for voldtekt mot et barn under 14 år. Politiet tar sikte på å holde mannen i varetekt helt til saken kommer opp for retten.

Ifølge forsvareren tar mannen saken tungt og har på eget initiativ valgt å fortelle om ytterligere fire barn han har utsatt for overgrep. Ialt to barnehager i Bergensområdet er involvert i saken.