MÅ SLUTTE SOM SCENEARTIST: Brian Johnson har fått klar beskjed fra legene – nå er det nok. Her er han på scenen på Valle Hovin i Oslo i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MÅ SLUTTE SOM SCENEARTIST: Brian Johnson har fått klar beskjed fra legene – nå er det nok. Her er han på scenen på Valle Hovin i Oslo i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

AC/DC-vokalisten beklager til fansen: – Jeg er knust

AC/DC-vokalist Brian Johnson forteller om den alvorlige beskjeden han fikk fra legen sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helga ble det kjent at AC/DC-vokalisten Brian Johnson har blitt nødt til å hoppe av turneen «Rock or Bust», i frykt for å miste den allerede sviktende hørselen sin.

Isteden kommer artisten Axl Rose til på steppe inn når bandet fortsetter sin verdensturné.

Kritikken har haglet fra skuffet fans, og også i Norge har anmelderne uttrykt sin misnøye.

Kom med uttalelse

Nå beklager Johnson i en uttalelse.

– Jeg vil forklare personlig hva som har skjedd, begynner superstjernen.

– 7. mars var jeg til undersøkelse hos ledende hørselsleger, og de sa at hvis jeg fortsetter å opptre, så risikerer jeg å bli helt døv. Jeg ble skremt av å få den beskjeden, men jeg hadde allerede oppdaget at hørselsproblemene hadde innvirkning på sceneopptredene mine. Jeg slet med at jeg ikke hørte gitarene, og fordi jeg ikke hørte de andre musikerne, ble kvaliteten dårligere, skriver Johnson.

– Jeg er knust

Vokalisten gjør det klart at det er med et tungt hjerte han lar noen ta hans plass på scenen.

– Jeg er ikke en quitter, og jeg liker å avslutte det jeg har startet på. Uansett, legene gjorde det klart for meg og bandet at jeg ikke hadde noe valg. Jeg kunne ikke opptre på disse showene, og kanskje aldri igjen. Det var den mørkeste dagen i min profesjonelle karriere, skriver stjernen.

– Jeg er knust av denne utviklingen, mer enn det noen kan forstå. Dette er det verste jeg har følt noen gang. Dette har vært livsverket mitt, skriver Johnson.