Stavangerkameratene:

– Vi skal ikke hoppe etter Kurt Nilsen og Hallelujah-kameratene

Husker du disse gutta? Se eksklusiv musikkvideopremiere på låten «Vekk meg opp».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De mest kjente kameratgruppene vi har hatt i Norge er Gitarkameratene, og i 2006, 19 år senere, kom de nye gitarkameratene med Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm.

Idol og X Factor

Nå kommer en ny musikalsk kameratgjeng. De fire artistene som utgjør Stavangerkameratene er Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland.

Stavangerkamratene samlet på video-opptak på Solastranda.
Stavangerkamratene samlet på video-opptak på Solastranda.

Alle fire har til felles at de har vært med i talentkonkurranser på TV 2. Tommy Fredvang kom på 5. plass i X Factor i 2009, mens Kjartan Salvesen og Glenn Lyse begge vant Idol i henholdsvis 2004 og 2007.

Ole Alexander Mæland var med i The Voice i 2012, men er mest kjent for sine roller i musikaler som «Fame» og Jesus Christ Superstar.

Miley Cyrus og Avicii

Det var et eventbyrå i Stavanger som førte gutta sammen i fjor sommer. Etter et møte fant de tonen og nå gjør de sine egne versjoner av låtene til Miley Cyrus og Avicii, men skal også skrive eget materiale.

– Vi tok et møte og hadde superkjemi fra dag én. Vi er jo alle profesjonelle artister og har tro på det vi driver med, men har samtidig et avslappet forhold til det hele. Drivkreftene våre er å ha det gøy, sier Tommy Fredvang til TV 2.

Småbarnsforeldre

Både Kjartan Salvesen og Glenn Lyse er småbarnsforeldre, og det blir mest kaffe og vafler når gutta møtes på øvinger hjemme i Stavanger. De to gutta vant begge Idol og ser tilbake på den tiden med stor glede.

– Jeg fikk være med på et eventyr med Idol. Jeg har i hele min karriere etter at jeg vant opplevd å hoppe etter Kurt Nilsen, dette prosjektet er ikke det poengterer Kjartan Salvesen til TV 2.

– Det er mange signaler på at vi begynner å bli eldre som for eksempel at jeg møter opp i tøfler på øvingene. Det er som en syklubb når vi møtes med fire sterke personligheter, sier han.

Glenn Lyse etter finaleseieren i Idol i Oslo Spektrum, desember 2007. Foto: Sara Johannesen, Scanpix.
Glenn Lyse etter finaleseieren i Idol i Oslo Spektrum, desember 2007. Foto: Sara Johannesen, Scanpix. Foto: Johannessen, Sara

Trappet ned karrieren

Glenn Lyse opplevede at familielivet krevde mye av han og valgte å trappe ned etter å ha turnert rundt i Norge etter Idol-seieren. Nå er han glad for å blåse liv i karrieren igjen med de tre andre rogalendingene.

– Jeg synes det er fantastisk å være sammen med denne gjengen, og du trenger ikke å ta toget alene. Dette er noe som gleder meg i hverdagen og blir spennende å være med på fremover, avslutter Glenn Lyse til TV 2.

Vekk meg opp

Stavangerkameratene kommer i dag ut med videoen til låta «Vekk med opp». Låta er deres egen oversettelse og versjon av monsterhiten til Avicii «Wake me up».

Det tok syv måneder å få godkjent den norske versjonen av Avicii og de andre låtskriverne.

– Avicii har selv hørt versjonen og var fornøyd med hva vi har gjort med den, avslutter Tommy Fredvang til TV 2.

Se låta øverst!