FORFALL? Privatlandskampene i juni kan gå uten Martin Ødegaard i troppen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FORFALL? Privatlandskampene i juni kan gå uten Martin Ødegaard i troppen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Martin Ødegaard kan miste tre landskamper

Real Madrid Castillas opprykkskamper kan kollidere med de kommende privatlandskampene.

Martin Ødegaard og Real Madrid Castilla kjemper for opprykk fra Segunda División B (nivå tre i Spania) til langt mer ettertraktede Segunda División.

Castilla ligger for øyeblikket på andreplass i avdelingen med to poeng opp til Barakaldo med to kamper igjen, og ligger dermed godt an til å kunne kjempe om et etterlengtet opprykk.

Hvis Castilla vinner avdelingen, skal de møte de tre andre avdelingsvinnerne fra Segunda División B, der de to beste rykker rett opp.

Hvis de ikke skulle vinne avdelingen, men havne innenfor topp-fire, får de likevel plass i play off mot de øvrige 2-4.plassene i hver avdeling i en egen kvalik. Der skal de siste to opprykksplassene deles ut.

Uansett utfall: Castilla kan måtte belage seg på en rekke play off-kamper utover etter serieavslutningen 15. mai. For opprykkskampene på dette nivået pleier å dra ut.

I fjor ble den siste play off-kampen spilt 28. juni.

Hvis Castilla biter seg fast i play off-kampene, kan dette kollidere med Norges kommende privatlandskamper mot Portugal (29. mai), Island (1. juni) og Belgia (5. juni).

Hva vil Ødegaard da velge? Viktige opprykkskamper for Castilla eller betydningsløse privatlandskamper for Norge?

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er inneforstått med problemstillingen rundt Martin Ødegaard og de kommende landskampene vil kunne kollildere Real Madrid Castillas kvalifiseringskamper for opprykk.

– Også Markus Henriksen og Even Hovland kan komme til å spille hver sin opprykkskvalik med AZ Alkmaar og Nürnberg, men de vil være ferdig tidligere enn Martin i Spania. Det som er spesielt her er at det ikke er internasjonale datoer. Vanligvis vil vi ha vår fulle rett til å legge beslag på landslagsspillerne, men ikke her. Vi er i dialog med klubbene involvert, men de er i sin fulle rett til å disponere spillerne fritt, sier Semb til TV 2 Sporten.

Han legger til at dialogen i slike saker først og fremst går mellom Norges Fotballforbund og klubbene, ikke så mye mot den enkelte spiller.

– Er det også et spørsmål om spillerutvikling her når det gjelder Martin Ødegaard?

– Det er jo i alles interesse at Martin får en best mulig matcharena neste sesong, så her vil et opprykk være en gevinst både for Martin og det norske landslaget ved neste korsvei, sier Semb.