Mobbingen av Megyn Kelly kan koste Trump presidentvalget

KOMMENTAR: Dette er Megyn Kelly. Hun er jurist, småbarnsmor og en av USAs mest kjente TV-ankere. Megyn (45) er også kvinnen Donald Trump (69) mobber på en måte mange mener grenser til en syk besettelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer til å koste han presidentvalget. Fordi Trumps Twitter-trakassering av TV-stjernen og trebarnsmoren er en av hovedgrunnene til at USAs kvinner ikke liker Donald.

Donald Trump vant nominasjonsvalget i hjemstaten New York i natt med et skred. Det får det til å virke som om Trump er i ferd med å bli valgt til president. Men ta det rolig, det vil ikke skje. Og en av hovedårsakene er kvinnen du ser på bildet.

Det startet etter en TV-debatt i fjor sommer. Megyn Kelly satte Trump til veggs ved å stille tøffe spørsmål om måten han har karakterisert kvinner på opp gjennom årene. Donald Trump er nemlig kjent for å snakke dritt om damer.

Men da Megyn Kelly presset Trump på temaet, mistet han fatningen og ble for en gang skyld svar skyldig - rødsprengt, svett og utilpass.

Siden da har Trump kontinuerlig mobbet Kelly på Twitter. Han kaller henne «sick», «crazy», overvurdert, «bimbo» - og etter en TV-debatt i vinter presterte Trump å dra menstruasjonssyklusen hennes inn i historien. Det toppet seg midt i mars, da mannen som drømmer om å bli USAs neste president i løpet av noen få dager postet ti - 10 - trakasserende twittermeldinger om Megan Kelly.

Til slutt rant det over. Ikke for Kelly som aldri har svart på Trumps tweeter, men for arbeidsgiveren hennes Fox News, som kom med følgende uttalelse:

«Donald Trumps hatefulle angrep på Megyn Kelly og hans ekstreme, sykelige opptatthet av henne er langt under verdigheten som forventes av en presidentkandidat som ønsker å bekle landets høyeste embete.»

Det er nesten ikke til å fatte at en som på alvor jobber for å bli USAs president kan oppføre seg på denne måten i full offentlighet. Og til slutt måtte Trump strekke våpen og innse at han kan ikke fortsette å uttale seg om Megyn Kelly som han gjør. Sist uke møttes de to ansikt til ansikt - alene i en times lang samtale i Trump Tower i New York. Møtet kom i stand på initiativ fra Megan Kelly, som innrømmer at mobbingen har påvirket henne, og som ønsker å kunne forholde seg til Trump på en profesjonell måte.

De to sa etter møtet at det ble holdt på et saklig nivå, og at luften nå skal være renset.

Men for Trump er det for sent. Sju av ti amerikanske kvinner liker han ikke, og Kelly-trakasseringen er en viktig årsak. Konsekvensen når det gjelder hvem som kommer til å bli USAs neste president er krystallklar: Hillary Clinton fortsetter å knuse The Donald på meningsmålingene. 50 prosent av amerikanerne sier de kommer til å stemme på Hillary ved valget, mens kun 39 prosent sier de vi stemme Trump.

Forskjellen på 11 prosentpoeng er det som kalles valgskred.

Det betyr at til tross for at Trump i hjemstaten New York i natt knuste sin republikanske motkandidat Ted Cruz, så betyr det overhodet ikke at han han kommer til å bli USAs neste president.