Vardy risikerer tre kampers karentene: – Vil være et kjempetap for Leicester

Leicesters toppscorer Jamie Vardy er siktet for upassende oppførsel av Det engelske fotballforbundet (FA).

Det engelske fotballforbundet opplyser i en pressemelding at Jamie Vardy er siktet for upassende oppførsel etter å ha fått sitt andre gule kort for dagen i søndagens oppgjør mot West Ham.

Se hva som fikk Vardy utvist i videovinduet øverst!

Leicester er samtidig siktet for å ikke ha kontroll på egne spillere da West Ham fikk straffespark i det 83. minutt.

Kan bli utestengt i tre kamper
Ifølge The Daily Mirror risikerer Jamie Vardy tre kampers karantene dersom FA finner superspissen skyldig i upassende oppførsel.

Fotballforbundet vil studere videobevis for å etterforske om Vardy skal ha skreket «din j**** juksemaker» til dommer Jon Moss på vei til garderoben etter å ha blitt utvist.

Om Vardy blir funnet skyldig kan 21-målsscoreren miste kampene mot Manchester United, Swansea og Everton.

– Et kjempetap for Leicester om Vardy blir utestengt
TV 2-ekspert Petter Myhre mener det vil være en kjempesmell for Leicester om Vardy må stå over tre kamper i innspurten.

– Jeg er enig i at han prøvde å jukse seg til straffespark og fortjente det andre gule kortet mot West Ham. Men det er trolig oppførselen i etterkant FA vil etterforske nærmere for å finne ut hva som ble sagt, sier Myhre til TV 2 Sporten.

– Det er nok oppførselen i etterkant som har ført til denne siktelsen. Spillere har blitt straffet for å ha bannet til dommeren og lignende tidligere. Og om Vardy blir funnet skyldig og utestengt i tre kamper vil det naturligvis være et kjempetap for Leicester i innspurten, poengterer han.

Jamie Vardy og Leicester har fått frist frem til torsdag 21. april 2016 for å svare på siktelsen. Oppgjøret mellom Leicester og West Ham søndag endte forøvrig 2-2.