– Pochettinos gutter viste at de virkelig vil ha ligatittelen denne sesongen

Tottenham sørget for at spenningen om Premier Leauge-tittelen i høyeste grad lever etter å ha banket Stoke mandag kveld.

Stoke – Tottenham 0-4 (0-1)

To mål av toppscorer Harry Kane og to fulltreffere av stjerneskuddet Dele Alli sørget for at Tottenham banket Stoke 4-0 mandag kveld.

Dermed er avstanden opp til ligaleder Leicester bare fem poeng når det gjenstår fire serierunder av Premier League.

– Pochettinos gutter viste at de virkelig vil ha ligatittelen denne sesongen. Tottenham var mange, mange hakk bedre enn Stoke. De ble parkert og overkjørt av Tottenham. For en avslutning vi får av denne Premier League-sesongen. Tottenham har ikke vunnet den øverste divisjonen i England siden 1961, og nå er det ikke umulig de gjør det igjen først i 2016, sa en entusiastisk TV 2-kommentator Jørgen Klem etter kampslutt på The Britannia Stadium.

Unggutten Dele Alli tror Tottenham kan snyte Leicester for ligatittelen.

– Vi har vist den samme mentaliteten hele sesongen, så nå må vi bare fortsette å gjøre det samme resten av sesongen. Jeg bare elsker å spille her, og vi har ingen vi frykter. Leicester vet at vi vil kjempe om tittelen til siste slutt, sa Alli etter kampslutt, ifølge BBC.

Han innrømmet at han burde ha scoret hat trick i løpet av kampen.

– Jeg aner ikke hvordan jeg klarte å bomme på den ene sjansen. Nå blir jeg nok sendt på avslutningstrening, sa Spurs-kometen.

Kane og Alli avgjorde
Like etter pause skrek Tottenham på straffe da Danny Rose gikk i bakken innenfor Stokes 16-meter. Men dommeren vinket spillet videre.

– Det var litt kontakt med armen, men slike ting kan en dommer ikke blåse straffe for, konkluderte TV 2-kommentator Jørgen Klem om episoden i det 48. minutt.

I det 66. minutt doblet Tottenham ledelsen da Dele Alli ble spilt alene gjennom av Christian Eriksen. Alene med keeper gjorde stjerneskuddet ingen feil og chippet ballen sikkert mål.

– Dele Alli har tatt Premier League med storm. Det var ingen offside, men det var hårreisende forsvarsspill av Stoke. Alli scoret sitt niende mål i Premier League-debutsesongen, sa Klem

Noen minutter senere kunne og burde Alli scoret sitt andre for dagen. Igjen ble han spilt alene med keeper, men etter å ha rundet Stokes sisteskanse maktet unggutten på nesten uforklarlig vis å sette ballen i stolpen.

I det 70. minutt ble imidlertid Harry Kane tomålsscorer. Harry Kane ble servert av Lamela etter en lynkontring, og dunket ballen i nærmest åpent mål og økte dermed ledelsen til 3-0.

Ni minutter før slutt fikk Dele Alli gjort opp for missen tidligere i kampen. 20-åringen satte ballen vakkert i mål på volley etter innlegg fra Eriksen.

Perle fra Kane
Et gulljagende Tottenham brukte bare ni minutter på å ta ledelsen mot Stoke.

Toppscorer Harry Kane noterte seg for nok en vakker fulltreffer da han skrudde ballen i lengste hjørnet.

Det var Kanes 23. fulltreffer hittil i Premier League.

– Kane gjorde det på magisk vis. Han skaffet seg situasjonen i forkant selv og skrudde ballen vakkert i hjørnet. Det er en strålende, strålende scoring, sa TV 2-ekspert Petter Myhre i Premier League-studio i pausen.

Fem minutter før pause kunne Christian Eriksen doblet ledelsen. Fra langt hold fikk dansken drømmetreff, men ballen smalt i tverrliggeren.

– Det var en meget god omgang av Tottenham, og det har vært lekkert å se hvordan Tottenham gikk i angrep på. Tottenham hadde full kontroll og de burde ha ledet mer, sa TV 2-kommentator Jørgen Klem etter de første 45 minuttene.

Slik startet lagene:

Mauricio Pochettino gjorde ingen endringer på laget fra forrige helgs 3-0-seier mot Manchester United.

Stoke: - Given, Cameron, Shawcross (c), Wollscheid, Pieters, Imubula, Whelan, Shaqiri, Afellay, Arnautovic, Krkic.

Tottenham: Lloris (c) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Dembele – Lamela, Eriksen, Alli – Kane.