Riise straffes for dommerkritikken

Disiplinærutvalget i NFF har kommet med sin reaksjon.

Ålesund/Bergen (TV 2 Sporten): John Arne Riise straffes etter utblåsningen mot dommer Trond Ivar Døvle. Det har disiplinærutvalget i NFF kommet frem til tirsdag kveld.

Riise utestenges i to kamper for hans raseriutbrudd etter nederlaget mot Viking, som du kan se øverst.

Overfor TV 2 Sporten innrømmer Riise at han føler seg forskjellbehandlet av Norges fotballforbund (NFF).

– Jeg aksepterer den straffen og kommer ikke til å anke. Jeg skal være et forbilde og det er viktig for meg å vise at jeg kan ta straffen min når jeg gjør noe dumt, slår Riise fast, før han legger til:

– Men jeg kommer til å stå på at jeg ikke tror at denne straffen hadde blitt tildelt hvis det hadde vært noen andre enn meg. Jeg kommer til å følge med på praksisen fremover for å passe på at det er lik behandling for alle hvis det kommer lignende situasjoner, sier Riise når TV 2 Sporten møter ham i Ålesund.

Klubbdirektør: – Som forventet
Aalesunds klubbdirektør Henrik Hoff forteller til TV 2 Sporten at straffen til Riise var forventet.

– Det var jo i utgangspunktet forventet. Men tidligere i dag sendte vi et fullsvar til disiplinærutvalget i NFF der John Arne beklaget på det sterkeste det som hadde skjedd, og at de skulle ta hensyn til dette, sier Hoff til TV 2 Sporten, og fortsetter:

– For John Arne er veldig lei seg for det som skjedde, understreker klubbdirektøren.

Hoff sier at Aalesund tar straffen til etterretning.

– Han fikk to kampers karantene, og vi kommer ikke til å anke straffen. Vi ønsker nå å få lagt denne ballen død, slik at både John Arne og Aalesund kan ha fokus på kampene fremover, selv om de to neste blir uten John Arne Riise, poengterer han.

Dette skriver Disiplinærutvalget:

I medhold av Reaksjonsreglementet og Forbundsstyrets retningslinjer for disiplinærsaker ilegges John Arne Riise to kampers karantene for sin opptreden under Tippeligakampen mellom Aalesund og Viking 17.april.

Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at disiplinærutvalget finner det godtgjort at John Arne Riise, idet han gikk av banen, sa «fy f***, for en f****dommer». Dette skjedde rett foran TV-kameraet. Disiplinærutvalget legger videre vekt på at utsagnet ikke kom i «kampens hete» og at spilleren bør være klar over at det han sier kan bli hørt av de som er til stede rundt han. Slike uttalelser er fullstendig uakseptable.'

Det er tatt hensyn til at Riise i etterkant har beklaget sin oppførsel.

Disiplinærutvalgets beslutning om å ilegge Riise to kampers karantene kan ankes innen tre dager. I saker hvor spiller ikke er utvist av dommer, men anmeldt av påtalenemnda i etterkant, vil beslutningen først tre i kraft når ankefristen er utløpt og saken er endelig avgjort.

Raste etter tap

Det var etter tapet mot Viking at John Arne Riise ble rasende og serverte en kraftsalve av de sjeldne da han forlot banen.

Aalesund-profilen har siden lagt seg paddeflat og beklaget utspillet.

– Det finnes ingen unnskyldning på det jeg sa om dommeren etter kampen. Jeg var fryktelig skuffet og forbannet når jeg gikk av banen og sa det jeg sa. Slikt hører ikke hjemme uansett hvor. Jeg vil presisere at jeg ikke sa noe slikt til dommeren face to face, men i det jeg gikk av banen. Jeg vet at jeg er et forbilde for mange, spesielt unge barn og jeg er skuffet over meg selv at jeg lot dette skje, skriver Riise på sin Facebook-profil.