ROSES: Martin Samuelsens innsats for Peterborough denne sesongen er blitt lagt merke til. Her er 19-åringen i kamp for Norges U21-landslag tidligere i vinter. Foto: Scanpix
ROSES: Martin Samuelsens innsats for Peterborough denne sesongen er blitt lagt merke til. Her er 19-åringen i kamp for Norges U21-landslag tidligere i vinter. Foto: Scanpix Foto: Jose Jordan

Martin Samuelsen blant de 50 beste spillerne under Premier League

– Han fortjener stempelet som ett av de største talentene i Football League, skriver FourFourTwo.

Den norske fotballkometen Martin Samuelsen (19) er blant de utvalgte på FourFourTwos årlige kåring av de 50 beste spillerne i Football League, altså de profesjonelle ligaene i England under Premier League.

Det anerkjente fotballbladet har gitt den norske tenåringen en 32. plass, og følger opp med svært rosende ord.

– Det norske vidunderbarnet er den yngste på listen, men fortjener stempelet som ett av de største talentene i Football League, skriver bladet i sin omtale.

– Han ble signert av West Ham forrige sommer, og ble opprinnelig lånt ut til Peterborough for en måned i november. Nå har han etablert seg som som en Posh-favoritt, og er utvilsomt en av de mest spennende spillerne som har spilt på London Road de siste årene. Selv Alan Shearer er blitt imponert. «Det ser ut til at hører til på dette nivået», sa den tidligere spissen etter at Peterborough var nær å slå ut West Bromwich av FA-cupen i februar, skriver FourFourTwo.

Fikk skryt av Shearer og Lineker

Kampen bladet referer til var en skikkelig jubelkveld for Samuelsen. Peterborough røk riktignok ut med 3-4 etter straffesparkkonkurranse, men unggutten ble hyllet for prestasjonen mot Premier League-laget og ble kåret til banens beste.

Foruten skryten fra Shearer, var også den levende fotballegenden Gary Lineker raus med superlativene etter kampen. Den tidligere Tottenham- og Barcelona-stjernen mente nordmannens bestemannspris var fortjent.

Etter oppvisningen mot WBA ble også TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller imponert.

– For øyeblikket er det ikke sikkert vi ser en Premier League-spiller, men jeg tror vi ser noe stort for fremtiden, sa Stamsø Møller.

Han så flere likhetstrekk mellom Samuelsen og Tottenham-kometen Dele Alli.

– Samuelsen fikser å spille mot et Premier League-lag én kveld. Så spørs det om han kan gjøre det jevnt. Jeg stiller også spørsmål om sluttproduktet til Samuelsen. Han er veldig god til å drible og til å ta seg forbi folk, men det har ikke blitt så mange mål ut av det. Hvis vi skal sammenligne med Dele Alli, som har slått gjennom med brask og bram i Premier League etter spill i League One, så er det nettopp produksjon av mål som skiller dem, sa Stamsø Møller.

Mål ble det i hvert fall for Samuelsen i ligakampen mot Sheffield United tidligere i sesongen. Og det på svært spektakulært vis.

Burnley-spiller vant kåringen

FourFourTwo-listen toppes for øvrig av Burnley-spiller Andre Gray, med Abel Hernandez (Hull) og Alan Judge (Brentford) på de øvrige pallplassene.

Gamle kjenninger som Stewart Downing (Middlesbrough), Joey Barton (Burnley) og Joe Cole (Coventry) bekler henholdsvis 15., 16. og 47. plass.

Samuelsen er ikke bare yngstemann, men også den eneste skandinaven på listen.