TILTALT: En 38 år gammel mann er tiltalt for seksuelt krenkende atferd mot flere barn under 16 år. Foto: TV 2 / Montasje
TILTALT: En 38 år gammel mann er tiltalt for seksuelt krenkende atferd mot flere barn under 16 år. Foto: TV 2 / Montasje

Overgrepstiltalt (38) tilbød 12-åringer 500 kroner for å bæsje i en kebab

OSLO TINGRETT (TV 2): Mannen er blant annet tiltalt for å sende seksualiserte meldinger Facebook, Snapchat og SMS til flere barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 38 år gammel mann møtte mandag morgen tiltalt for seksuelt krenkende atferd mot fem forskjellige barn under 16 år. Blant annet har han hatt kontakt med tre 12-åringer på SMS og Facebook, der han blant annet tilbød å skaffe guttene strippere, og å utføre seksuelle tjenester mot penger. I tillegg spurte han dem om de kunne gi ham en kebab med avføring i, eller en flaske med urin, mot betaling.

Strafframme på ett års fengsel

Han er også tiltalt for å være i besittelse av overgrepsbilder av barn. Strafferammen for de seksuelt krenkende handlingene er bøter eller ett års fengsel. For overgrepsbildene risikerer han tre års fengsel. 39-åringen nekter straffskyld for alle tiltalepunktene.

Politiet ble kjent med saken da de tre 12-åringene kom for å anmelde sammen med en av foreldrene deres. Tiltalte ble da pågrepet, men nektet straffskyld.

Før denne saken kom opp for retten, kom det inn en ny anmeldelse til politiet, som senere ble henlagt fordi det ikke kunne bevises at det var tiltalte som hadde gjort det. Mannens leilighet ble ransaket under etterforskningen ransaket, og politiet fant da 1329 bilder og 7 videoer som viser overgrep mot barn på PCen hans.

Mens den senere henlagte saken ble etterforsket, kom det inn to andre anmeldelser det er tatt ut tiltale for. Da skal 39-åringen i 2014 ha sendt flere krenkende meldinger til en gutt og en jente under 16 år. I tillegg sendte han en pakke med sexleketøy til jenta.

Drakk flaske med urin foran barn

En av de fornærmede guttene har i dommeravhør forklart at han kom i kontakt med 38-åringen gjennom en annen av de fornærmede. Tiltalte hadde sendt en SMS til en av guttene der han utga seg for å være en annen. Da ba han om at de tisset i en kopp mens tiltalte var i et annet rom, for å tulle med ham.

Tiltalte spurte en annen gang om de tre guttene kunne tisse på en flaske for 200 kroner.

– Han hadde lyst til å møte oss i et smug, men det hadde vi ikke lyst til, sa gutten.

De møtte ham i stedet på butikken, og tiltalte drakk da flasken med urin utenfor butikken etter å ha gitt guttene penger.

– Vi orket ikke å se på. Vi ble kvalme, og så løp vi.

Etter dette skal tiltalte også ha spurt om en av de fornærmede kunne bæsje i kebaben hans for 500 kroner. Dette takket de nei til. Guttene ble dessuten spurt om han skulle leie stripper til barna, og om de ville låne leiligheten hans.

– Han sa at hvis vi så ham ute sammen med noen andre, så skulle vi ikke ta kontakt, sa en av de andre guttene i avhør.

– Kjenner meg ikke igjen i tiltalen

Tiltalte hevdet han bare kan ha møtt de fornærmede utenfor en butikk i nærheten av der han bodde. Han fortalte de kun fikk litt penger og en colaflaske hver for å hjelpe ham med noen varer fra butikken.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i denne tiltalen, og har ikke noe mer kjennskap til dette enn det jeg har forklart nå.

Da politiadvokat Rita Parnas spurte om meldingene som ble sendt fra hans profil på Facebook, som er bevis i saken, åpnet tiltalte for at det var andre som har sendt dem.

– Det er i hvert fall ikke jeg som har gjort det, sa mannen fra vitneboksen.

38-åringen er også tiltalt for å ha kontaktet en gutt under 16 år på SMS og telefon, og spurt om han blant annet hadde noe imot å se en naken dame dusje. I tillegg har han utgitt seg for å være en annen person og sendt flere meldinger på Facebook til gutten.

Han nekter ikke for å ha hatt kontakt med gutten, men hevder dette kun var fordi han trengte hjelp til noen småjobber.

Nekter for å ha sendt sexleketøy

Mannen ble også spurt om han hadde sendt flere seksuelt krenkende meldinger på Facebook til en 14 år gammel jente. Han hevder han har chattet med henne i 2014 for å finne ut hva hun ønsket seg til bursdagen, da jenta er i den utvidede familien til tiltalte. Ellers var det begrenset kontakt mellom de to.

– Jeg tipper at det var mellom seks til syv samtaler i løpet av 2014, sa mannen.

Han er tiltalt for å ha sendt en pakke i posten med flere sexleketøy til jenta.

– Jeg har ikke mange tanker rundt det, utover at jeg ikke har sendt det selv, sa han i retten, og åpnet for at det var noen som kjenner han som har sendt dette.

Hevder overgrepsbilder er plantet

Senere spurte politiadvokaten om overgrepsbildene som ble funnet på PCen hans i 2014.

– Det er ikke første gang du blir pågrepet med denne typen materiale på PCen din. Hva er grunnen til at det er der?

– Det må være noen som har lastet det ned, svarte 39-åringen, og hevdet at det er andre som har plantet bildene der.

Mannen er tidligere ved to forskjellige anledninger dømt for seksuell omgang med barn under 16 år, i tillegg til kjøp og bruk av en mindre mengde narkotika og fyllekjøring.