PRESS: Ronny Deila burde fått sparken allerede etter tapet for Rangers, mener Chris Sutton. Foto: Scanpix
PRESS: Ronny Deila burde fått sparken allerede etter tapet for Rangers, mener Chris Sutton. Foto: Scanpix Foto: Jane Barlow

Tidligere Celtic-stjerne: – Deila burde fått sparken i går kveld

Chris Sutton totalslakter Ronny Deila som manager.

En allerede presset Ronny Deila fikk det mye tøffere etter det sure tapet for erkerival Rangers i søndagens semifinale i den skotske FA-cupen.

Celtic-fansen flokket seg utenfor stadion etter kampen og krevde nordmannens avgang. På sosiale medier kokte det også over for flere frustrerte supportere.

Også Rangers-fansen slang seg på, men selvsagt med et smil om munnen.

«Du får sparken i morgen» runget fra den blåkledde fansen i retning Deila allerede etter at de tok ledelsen seks minutter ut i første ekstraomgang.

Sutton: – Deila må gå nå

Nå følger en tidligere Celtic-stjerne opp det siste ropet. Chris Sutton kvesser nemlig slakterknivene skikkelig i sin spalte i Daily Record mandag formiddag.

– Få sparken i morgen? Ronny Deila burde fått sparken i går kveld, åpner den tidligere spissen med.

– Hvis det skal komme noe bra ut av dette, så er det vissheten om at folk nå våkner opp og innser realitetene. For Deila må gå NÅ! Hvis de korttenkte beslutningstakerne på Parkhead hadde innsett det tidligere, så ville Deila ha vært uten jobb før jul, fortsetter Sutton.

INGEN DEILA-FAN: Chris Sutton radbrekker Ronny Deila som manager. Her er 43-åringen i Mesterliga-kamp for Celtic i 2004.
INGEN DEILA-FAN: Chris Sutton radbrekker Ronny Deila som manager. Her er 43-åringen i Mesterliga-kamp for Celtic i 2004. Foto: Efrem Lukatsky

For 43-åringen – som spilte for Celtic mellom 2000 og 2006 – mener Deila har vanstyrt klubben i lang tid.

– Hvis ikke gårsdagens ydmykelse fører til at Deila får sparken, så forstår jeg ikke hva mer som skal til. Dette laget går baklengs. Han er kanskje en hyggelig fyr, men Ronny er en «one trick pony», skriver Sutton og forklarer:

– Han tilpasser seg ikke og endrer aldri laget til mer direkte spill eller med to spisser på topp, hvor en av dem er en fysisk spiller som kan herje med forsvarerne. Tror dere virkelig denne fyren har en sjanse i havet for å kvalisere laget til Mesterligaen eller Europaligaen? De som tror at laget kan klare det med denne fyren i sjefsstolen er gale, slår Sutton fast.

Gir Celtic-sjefen skylda

Den tidligere Norwich-, Blackburn- og Chelsea-spilleren mener det er Celtic-sjef Peter Lawwell som egentlig har skylden, ettersom han fortsatt lar Deila få bli i jobben.

Sutton radbrekker likevel Deilas trenerfilosofi, og mener blant annet at nordmannens evner til å utvikle unge spillere er en myte.

– La oss få inn en ny manager nå, for å få et visst håp om europacupfotball neste sesong. Hvis Celtic ikke bytter manager nå, så er neste sesong over før den har begynt. Da kan Rangers og Aberdeen også få et reellt håp om å vinne ligatittelen, avslutter Sutton.

Det ser uansett ut til at Celtic sikrer seg ligatittelen denne sesongen. De grønne og hvite topper tabellen med åtte poeng på serietoer Aberdeen, med bare fem serierunder igjen.