Riise legger seg paddeflat

John Arne Riise sier han er skuffet over seg selv.

Aalesund-Viking 1-2

John Arne Riise var rasende etter tapet for Viking og ga dommer Trond Ivar Døvle det glatte lag.

Den tidligere Liverpool-spilleren lirte av seg en rekke stygge karakteristikker og avsluttet opptrinnet med å sparke døren til dommergarderoben.

Se episoden i videovinduet øverst!

Etter kampen beklaget han, og mandag morgen utdypet han beklagelsen på sin Facebook-side.

«God morgen. Jeg vil starte dagen med å legge meg paddeflat og beklage min oppførsel etter kampen i går. Det finnes ingen unnskyldning på det jeg sa om dommeren etter kampen. Jeg var fryktelig skuffet og forbannet når jeg gikk av banen og sa det jeg sa. Slikt hører ikke hjemme uansett hvor. Jeg vil presisere at jeg ikke sa noe slikt til dommeren face to face, men i det jeg gikk av banen. Jeg vet at jeg er et forbilde for mange, spesielt unge barn og jeg er skuffet over meg selv at jeg lot dette skje. Jeg vil nå lære av dette, se fremover og ikke la noe slikt skje igjen. Så til alle som fikk dette med seg så vil jeg si unnskyld. Media hopper selvsagt på det som skjedde i går, men jeg må nå legge dette bak meg og se fremover. Beklager.»

Han tok seg til til å møte TV 2 dagen derpå.

– Jeg er skuffet over meg selv over at jeg lot det gå så langt, sier Riise til TV 2.

Han har også beklaget til Peder Kongshaug, den frivillige som sto utenfor dommergarderoben.

– Jeg ville møte ham for å beklage ansikt til ansikt. Jeg sa ingenting til ham. Den saken er ute av verden, sier Riise.

Dommer Trond Ivar Døvle hørte ikke Riise-tiraden.

– Det var lite vi opplevde da vi var ute på banen, sier Døvle til TV 2.

– Har du fått med deg det som skjedde?

– Ja, jeg hadde en del ubesvarte anrop og tekstmeldinger i går. Jeg skjønte at det hadde vært noe. Jeg fikk med meg i grove trekk det som hadde skjedd. Det er ikke heldig for fotballen at det blir fokus på andre ting enn prestasjonen, sier dommeren.

– Merket at han var misfornøyd
Riise risikerer nå å bli straffet av NFF. Døvles kamprapport nevner ikke utskjellingen, men dommeren forteller at han opplevde at Riise var misfornøyd.

– I kamprapporten har jeg skrevet hvordan vi opplevde det. Riise var borte hos oss etter kampslutt. Da ba jeg ham gå vekk. Han fikk litt hjelp av kapteinen på laget for å imøtekomme det. Vi merket at han var misfornøyd, sier Døvle og legger til:

– Skal jeg være helt ærlig husker ikke jeg hva han sa ordrett. Jeg bare registrerte at han var misfornøyd. Da prøver vi å unngå noe ekstra. Da var det beste at den samtalen ble avsluttet. Vi prøvde å bidra til det, sier Døvle.

Han fikk heller ikke med seg at Riise sparket til døren på dommergarderoben.

– Jeg tror vi var i garderoben ut fra tidslinjen. Vi fikk det ikke med oss. Det er et par dører inn der, så det nådde ikke inn til oss.

Han mener at dommerne i Tippeligaen på generelt grunnlag tåler mye.

– Vi har vel stort sett en relativt høy terskel ute på banen når det er varmt. Samtidig er spillerne flinke til å skille mellom det som er akseptabelt og ikke. I kampsammenheng hender det at det kommer en glose eller to, uten at vi legger noe mer i det. Det er ofte spontane reaksjoner, sier Døvle.