Tottenhams danske stjerne om Petter Northug: – Er han skuespiller?

Christian Eriksen har ikke full kontroll på norske idrettsprofiler. Én kjenner han likevel igjen.

– Nei... Eh, er han skuespiller?

Tottenhams danske superstjerne, Christian Eriksen, rister på hodet når han blir vist et bilde av Petter Northug. Oppgaven er enkel: hvem er mannen på bilde?

  • Se Christian Eriksen ta Erik Thorstvedts Norge-quiz i videovinduet øverst i saken.

– Det er Petter Northug, en av verdens beste skiløpere, forklarer reporter Erik Thorstvedt.

– Skiløper? Ski kan vi ikke i Danmark, sier dansken og flirer.

Kjente igjen én nordmann

Fotball derimot, det er noe danskene hevder de kan - selv om heller ikke de klarte å kvalifisere seg til sommerens EM-sluttspill.

Etter den mislykkede kvalifiseringen takket derfor den mangeårige landslagssjefen Morten Olsen for seg, og overlot roret til en norsk kjenning.

– Det er Åge Hareide. Det så jeg raskt, utbryter Eriksen når bildet av Hareide blir vist.

Danskenes store stjerne har tidligere gitt uttrykk for at han tror nordmannen er rett mann for landslagsjobben, og har rost Hareide for måten han vil at det danske landslaget skal spille på.

Til TV 2 kan Eriksen også røpe hvordan det er å ha en nordmann på treningsfeltet.

– Han snakker en blanding av dansk og norsk. Men hvis han snakker sakte, så kan man forstå det. Det er nesten dansk, sier den tidligere Ajax-spilleren og legger til:

– Men hvis han blir hissig, så snakker han norsk!

Spennende Premier League-innspurt

Akkurat nå er det dog ikke landslaget som betyr mest for 24-åringen. Med fem kamper igjen å spille av Premier League, har Eriksens Tottenham nemlig fortsatt los på seriegullet.

Før mandagens kamp mot Stoke, ligger de åtte poeng bak sensasjonslaget Leicester - som har spilt én kamp mer enn London-klubben.

– Situasjonen er som den har vært de siste ukene. Hvis vi fortsetter å vinne og Leicester gjør det samme, så forblir vi nummer to. Men vi håper jo selvfølgelig på at Leicester vil tape noen poeng i de neste kampene, sier Eriksen.

Han påpeker likevel at Tottenham ikke kan gjøre stort mer enn å fokusere på seg selv i de fem siste kampene.

– Så skal vi jo selvfølgelig selv vinne våre kamper. Det er det klart viktigste. Så får vi bare håpe på hjelp fra Leicester, sier frisparkspesialisten.