Bent Stiansen om konas tragiske bortgang: – Det er utrolig trist at hun ikke får oppleve mer

Mesterkokken snakker ut om Michelin-stjerna og konas bortgang i «En kveld hos Kloppen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kokk og kokebokforfatter Bent Stiansen ble svært emosjonell da han mimret tilbake til øyeblikket da han fikk Michelin-stjerne sammen med sin avdøde kone Anette, i programmet «En kveld hos Kloppen».

Sammen startet ekteparet restauranten Staholdergaarden i 1994. For fem år siden døde hun av ettervirkningene etter hun brakk nakken i en vannsklie ni år tidligere.

Stort øyeblikk

Han legger ikke skjul på at øyeblikket da de fikk Michelin-stjerna ble en stor hendelse i livet.

– Jeg har aldri sagt at man jobber bevisst for å få stjerne. Men det er gøy å få stjerne, man jobber jo for å bli så bra som mulig, så vi ønsket å få den, sier Stiansen.

Det fantastiske øyeblikket skjedde da de hadde tatt en uke tidligere påskeferie for å dra til Thailand.

– Dette er et veldig emosjonelt øyeblikk. Vi kom ned til Phuket og kom til hotellet, og så lå det en beskjed til oss. Det var veldig stort, sier mesterkokken tydelig rørt.

EKTEPAR: Anette og Bent Stiansen avbildet da de inviterte til gatefest utenfor Statholdergaarden i Oslo i forbindelse med lanseringen av parets nye kokebok «Stiansens Kulinariske Koffert» 19.09.2002. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
EKTEPAR: Anette og Bent Stiansen avbildet da de inviterte til gatefest utenfor Statholdergaarden i Oslo i forbindelse med lanseringen av parets nye kokebok «Stiansens Kulinariske Koffert» 19.09.2002. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: Poppe, Cornelius

Han skulle gjerne ønske at de fikk fortsette suksessen sammen.

– Det er faktisk utrolig trist at hun ikke fikk oppleve noe mer. For det var like mye hennes seier som det var min seier. Det var fantastisk for personale, og vi har klart å holde den i 18 år, tilføyer Stiansen.

Driver sammen med datteren

Etter konas bortgang driver han nå restauranten sammen med datteren Natasha.

– Det er nesten like hyggelig. Det er veldig hyggelig, men vi skulle jo hatt Anette her, men det går jo ikke. Men det er veldig hyggelig å ha en familiebedrift, tilføyer han.

Etter ulykken tok Anette flere operasjoner i Tyskland som var svært alvorlige. Da skrev hun ned en hilsen til ektemannen og datteren i tilfelle det skulle gå galt.

– Hun skrev at hun elsket oss og ønsket oss alt godt i fremtiden. Hun håpet at vi skulle finne kjærligheten, men hun kom til å misunne hver eneste ting vi fikk lov til å oppleve. Men hun unnet oss det så inderlig, sier Stiansen.

Se «En kveld hos Kloppen», på TV 2, mandager kl. 21.40!