CT 200h tok Lexus inn i en helt ny bilklasse. Den solgte også bra, særlig i starten. 
CT 200h tok Lexus inn i en helt ny bilklasse. Den solgte også bra, særlig i starten. 

En av de beste bruktbilene du kan kjøpe

Dette er luksusfølelse og nesten uslåelig kvalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et smalt modellutvalg gjorde at det tok tid før Lexus-salget begynte å ta av i Norge. Men da de lanserte kompakte CT 200h tilbake i 2011, ble det fart i sakene.

Dette er en femdørs kombi som hører hjemme i Golf-klassen. Lexus selger den kun som hybrid i Norge. Det betyr 1,8-liters bensinmotor og en elmotor. Drivlinjen kjenner vi også fra mer folkelige Toyota Prius.

Total systemeffekt er på 136 hestekrefter. Det gir helt greit fraspark.

Under 200.000 kroner

Som på Lexus generelt, er kvaliteten høy. CT 200h kommer svært godt ut i alle kvalitetsundersøkelser. Dette er derfor en av de tryggeste bruktbilene du kan kjøpe. Hvis bilen er riktig fulgt opp og pent behandlet, bør det være svært gode muligheter for et problemfritt bilhold, i mange år.

Interiøret gir mer luksusfølelse enn hos de mer folkelige konkurrentene. 
Interiøret gir mer luksusfølelse enn hos de mer folkelige konkurrentene. 

Prisene er det heller ikke noe å si på. Du får 2011-modeller fra et godt stykke under 200.000 kroner nå.

Den godt utstyrte Luxury-utgaven starter gjerne på rundt 220.000 kroner, da med kurant kilometerstand. Generelt er dette en velutstyrt bil, med mer utstyr standard enn du finner hos de tyske premiumkonkurrentene.

Er dette verdens beste brukt-SUV?

Mange har vært bil nummer to

Hva er så styrkene til CT 200h, bortsett fra pris og kvalitet? Jo, dette er en bil som går utenpå de mer folkelige konkurrentene i kvalitetsfølelse. Den gir deg rett og slett litt luksusfølelse, noe som underbygges av komfort og god støydemping. Noen utpreget kjøremaskin er den imidlertid ikke – når du presser motoren blir den trinnløse CVT-girkassen ganske masete.

Plassen er heller ikke spesielt god i forhold til bilstørrelsen. Hybridløsningen stjeler plass, og som familiebil blir nok dette litt snaut for de fleste. Bagasjerom på 375 liter er ikke veldig mye. Mange eksemplarer har de også gått som bil nummer to, noe som gjenspeiler seg i lav kilometerstand.

CT 200h får du nå fra under 200.000 kroner, det er mye bruktbil for pengene.
CT 200h får du nå fra under 200.000 kroner, det er mye bruktbil for pengene.

Det er bra med biler å velge mellom i bruktmarkedet. Og selv om kvaliteten er i toppklasse, er det naturligvis viktig å sjekke at servicer er fulgt og dokumentert.

CT 200h er nå på plass i Brooms bruktbilguide – les mer om den her:

Solgte super-sjelden Lexus, for prisen av et årskort!