Oljeminister i Saudi Arabia, Ali al-Naimi (midten) ankommer OPEC-møte i Doha søndag. Toppledere fra 15 land, inkludert Saudi Arabia og Russland deltar på møtet. / AFP PHOTO / KARIM JAAFAR
Oljeminister i Saudi Arabia, Ali al-Naimi (midten) ankommer OPEC-møte i Doha søndag. Toppledere fra 15 land, inkludert Saudi Arabia og Russland deltar på møtet. / AFP PHOTO / KARIM JAAFAR Foto: Karim Jaafar

Oljeprisen stuper etter mislykket OPEC-møte

Oljeprisene har falt med over 5 prosent etter at medlemslandene i oljekartellet OPEC ikke klarte å bli enige om å bremse oljeproduksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kort tid etter at børsene i Asia åpnet mandag var oljeprisen gått ned med over 5 prosent. Et fat nordsjøolje med levering i juni ble omsatt for 40,87 dollar fatet, en nedgang på 2,23 dollar eller 5,19 prosent.

På forhånd spådde analytikerne at oljeprisene kunne komme til å falle så mye som 10 prosent som følge av det mislykkede OPEC-møtet.

– At vi får et fall på 10 prosent i løpet av morgendagen og de neste dagene er innenfor rammen. Vi har hatt vekst på mellom 10 og 15 prosent de siste ukene, dette vil nå reverseres, sa sjefanalytiker for råvarer Bjarne Schieldrop i SEB til E24 søndag.

Møtene i Doha hadde som mål å få til den første oljeavtalen på omkring 15 år. Også Russland, som ikke er OPEC-medlem, deltok i forhandlingene.

Lørdag kveld ble det sagt at en skisse til avtale var klar, men den ble forkastet i løpet av søndagens møter. (©NTB)