INGEN AVTALE: OPEC-landene klarte ikke å bli enige om fryse produksjonen under søndagens møte i Qatar. Bildet er fra Ekofisk. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
INGEN AVTALE: OPEC-landene klarte ikke å bli enige om fryse produksjonen under søndagens møte i Qatar. Bildet er fra Ekofisk. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Tror oljeprisen kan falle med 10 prosent

Oljeprisen kan falle 10 prosent i kjølvannet av manglende enighet i oljekartellet OPEC søndag, mener sjefanalytiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– At vi får et fall på 10 prosent i løpet av morgendagen og de neste dagene er innenfor rammen. Vi har hatt vekst på mellom ti og femten prosent de siste ukene, dette vil nå reverseres, sier sjefanalytiker for råvarer Bjarne Schieldrop i SEB til E24.

Flere eksperter avisa har snakket med spår fall i oljeprisen etter at OPEC ikke ble enige om en avtale om å låse nivået på oljeproduksjonen.

– Dette er klart at dette er en skuffelse for markedet. Oljeprisen kan falle betydelig i natt. Hvor mye det er snakk om vet vi ikke, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea til avisa.

Iran trakk seg i siste liten fra oljemøtet. Landet gjorde det klart at de ikke kan delta i planen for å stabilisere oljeprisen, så lenge landets oljeproduksjon er lavere enn nivået fra før sanksjonene,

Russland, Saudi-Arabia, Venezuela og Qatar hadde håpet å få de andre landene med på en midlertidig avtale om å fryse oljeproduksjonen til januarnivå.

Neste mulighet for OPEC-landene er møtet i juni.

– Om det blir enighet under dette møtet, vil oljeproduserende land som ikke er OPEC-medlemmer bli invitert til å være med på avtalen, sier en kilde til Reuters. (©NTB)