Odd med full kontroll mot Start

Keeper Sondre Rossbach satte ny rekord i Tippeligaen.

Odd 3-0 Start

Odd hadde få problemer med å slå Start i søndagens oppgjør og holder dermed tritt med Rosenborg i toppen av Tippeligaen.

– Prestasjonene er skuffende, men vi møter et godt Odd-lag. Vi får mange innlegg og dødballer mot oss, og til slutt taper vi fullt fortjent, oppsummerte Start-trener Steinar Pedersen etter kampen.

– Vi spiller en strålende førsteomgang der vi faktisk rundspiller Start. I andre omgang kontrollerer vi kampen. Vi fortjener å score tre mål, og jeg er glad for at vi gjør det. Jeg er også glad for at vi er så sterke defensivt, sa en betydelig gladere Dag-Eilev Fagermo.

Ruuds høyrefot skapte trøbbel

Olivier Occéan kunne gitt Odd ledelsen etter 29 minutter, men midtspissen satte straffesparket i tverrliggeren. Kun to minutter senere kom imidlertid målet. Espen Ruud fant Fredrik Nordkvelle med et perfekt innlegg, og fra sju meter kunne midtbanespilleren heade inn kampens første mål.

Espen Ruuds høyrefot skulle fortsette å prege kampen. Fem minutter før pause ble det nemlig kaos da høyrebacken banket et frispark inn i boksen. Til slutt var det midtstopper Fredrik Semb Berge som dyttet ballen i nettet. Det ble mer av samme oppskrift da Ruud fant Semb Berge med et nytt frispark midtveis i andre omgang. Denne gangen brukte midtstopperen hodet til å sette ballen i nettet.

Odds forsvar ble i liten grad utfordret av Start, og Skien-klubben har dermed fortsatt ikke sluppet inn mål denne sesongen. I det 73. minutt kunne Sondre Rossbach (20) juble for å ha holdt nullen i 590 minutter. Odd-keeperen overtok dermed Tippeliga-rekorden fra Mandé Sayouba (Stabæk), som forrige sesong holdt nullen i 589 minutter.