John Arne Riise klikket etter kamp: – Fy faen, for en f***edommer!

John Arne Riise rotet bort Aalesunds ledelse. Viking vant kampen 2-1.

Aalesund 1-2 Viking

Aalesund ledet 1-0 og hadde flere gode sjanser til å doble ledelsen.

Få minutter før pause skulle i stedet en tabbe fra John Arne Riise gi Viking en gratisbillett inn i kampen.

Bortelaget grep sjansen med begge hender og stakk av med de tre poengene på Color Line stadion søndag kveld.

Rasende på dommeren

John Arne Riise var rasende etter tapet og ga dommer Trond Ivar Døvle det glatte lag.

Den tidligere Liverpool-spilleren lirte av seg en rekke stygge karakteristikker og avsluttet opptrinnet med å sparke døren til dommergarderoben.

Lillebror Bjørn Helge, på sin side, tok til tårene etter tapet. Etter at pulsen hadde senket seg, kunne han gi TV 2 følgende forklaring på storebrorens voldsomme utbrudd:

– Han var utrolig frustrert på dommeren, så da måtte lillebror dytte bort storebror, forklarte kapteinen.

– Det er unødvendig å pådra seg slike gule kort, selv om man er frustrert. Jeg tror han følte han skulle hatt frispark i forkant av situasjonen som ga 1-1.

Fortsatte dommerslakten

John Arne Riise var fortsatt svært skuffet da han møtte TV 2 noen minutter etter kampslutt.

– Jeg hater å tape. Vi har full kontroll, og så gjør jeg den feilen. Vi hadde nok sjanser til å score et mål til, men vi gjør både taktiske og personlige feil. Det er surt og frustrerende, sa Riise, før han begynte å snakke om dommeren.

– Og så har vi i tillegg en dommer som... fy faen, jeg har ikke ord. Han startet kampen med å gi gult kort for å sparke ballen tre meter bort. Det går mot begge lagene. På slutten står assistentdommeren to meter unna og klarer ikke å se at det er vårt kast. Jeg skulle gjerne ha sagt mer, for jeg var så forbanna.

Riise tar selvkritikk for ordvalget, men står hundre prosent ved sin kritikk av dommer Døvle.

– Det er ikke fint at jeg gjør det. En i min posisjon skal ikke si slikt, men det viser at jeg hater å tape. Jeg står ved det jeg mener om dommeren, avsluttet han.

Pangstart av AaFK

Etter tre strake tap trengte Aalesund sårt et godt resultat mot Viking. Med Riise-brødrene sentralt på midten gikk hjemmelaget hardt ut og var nær ledermålet da storebror John Arne fyrte løs fra 18 meter. Dessverre for Riise lyktes pliktoppfyllende Viking-spillere med å blokkere skuddet.

Etter elleve minutter var det derimot ingen som kunne stoppe AaFKs avslutning. Fra bakre stolpe headet Franck Boli inn sitt første mål for klubben og ga laget starten de trengte.

Aalesund kunne økt ledelsen da John Arne Riise dro til på ny, denne gangen på helvolley fra en corner, men igjen ble skuddet blokkert. Enda nærmere 2-0 var Aalesund da Fredrik Carlsen banket til fra kloss hold, men på mesterlig vis fikk Austbø reddet avslutningen.

Riise-tabbe

I stedet skulle det smelle i motsatt ende, og det var John Arne Riise som måtte ta skylden. Den hjemvendte sønn brukte for lang tid og lot Mathias Bringaker stikke av med ballen. Alene med keeper gjorde 19-åringen ingen feil.

– Jeg føler jeg har kontroll, men vender én gang for mye. Jeg vet ikke om jeg skulle hatt frispark, men det spiller ingen rolle. Jeg tar all skyld, sa Riise til TV 2 i pausen.

Vondt ble til verre for Aalesund i andre omgang da Suleiman Abdullahi kontret inn 2-1-ledelse for gjestene etter strålende pasning fra Joackim Jørgensen, som hadde kommet inn to minutter tidligere. Målscorerne Abdullahi og Bringaker hadde en enorm mulighet til å øke ledelsen 25 minutter før slutt, men duoen ble stoppet i siste liten av Skagestad.

To mål skulle likevel være nok til å sikre seieren mot Aalesund. Trond Fredriksens lag står dermed med fire strake tap etter seieren mot Stabæk i første serierunde. Viking har derimot vunnet alle sine tre bortekamper.