Dominant Arsenal rotet bort seieren

– Arsenal mangler kvalitet i angrepet.

Arsenal-Crystal Palace 1-1

Se alle høydepunkter øverst.

Det er kostbart ikke å utnytte sjansene sine.

Den leksjonen fikk Arsenal nok en gang da Crystal Palace stjal med seg et poeng fra Emirates søndag.

Til tross for en ballbesittelse på rundt 70 prosent og fire ganger så mange skudd som motstanderen var det likt i målprotokollen ved kampslutt.

– Arsenal mangler kvaliteten til å penetrere forsvar og avgjøre kamper som dette. De mangler kvaliteten i den offensive delen av spillet, sier Uwe Rösler i TV 2s Premier League-studio.

– De har ikke den eksepsjonelle spissen som scorer 20 mål pr. sesong. Det har alle lagene på toppen av tabellen.

Nærmer seg

Etter at Arsenal hadde rotet bort mulighet på mulighet utlignet Crystal Palace med et langskudd som burde vært mulig for Petr Cech å ta.

– Vi er overlykkelig for et poeng, sier Palace-målscorer Yannick Bolasie.

FORTVILER: Mesut Özil og Olivier Giroud fortviler. Det gjør også Laurent Koscielny i bakgrunnen. FOTO: David Klein/Sportimage
FORTVILER: Mesut Özil og Olivier Giroud fortviler. Det gjør også Laurent Koscielny i bakgrunnen. FOTO: David Klein/Sportimage Foto: David Klein

– Det ser ikke ustoppelig ut, men Petr Cech vil vite det bedre enn meg. Kanskje han ble overrasket av skuddet i det hjørnet, sier Arséne Wenger som tydelig vektet sine ord med omhu.

Poengtapet betyr at Arsenal, en gang ligaleder og tittelkandidat, plutselig må bekymre seg for å klare fjerdeplassen som gir Mesterliga-spill denne sesongen.

– Det er et skuffende og dårlig resultat for oss. Vi hadde mye ballbesittelse, men skapte for lite. Vi er uheldige for de har ett skudd på mål og ett mål, sier Wenger.

Nå er de a poeng med Manchester City, bare fire foran Manchester United, og fem poeng bak Tottenham.

– Arsenal må nå begynne å se bak seg på tabellen, sier Petter Myhre.

Lekkert ledermål

Men det så lyst ut da de tok ledelsen rett før pause, etter en omgang der de hadde hatt ballen mye, men skapt lite.

Danny Welbeck kriget til seg ballen etter en feilpasning fra Mesut Özil og fulgte opp med å slå en fortreffelig pasning over Palace-forsvaret.

Der stormet Alexis Sánchez frem, og banens minstemann fikk hodet sitt på ballen og sendte den i en bane over gjestenes keeper Wayne Hennessey og i nettet.

Arsenal dominerte, og uten at det på noe tidspunkt blir en sjansebonanza for Emirates, burde og kunne hjemmelaget økt ledelsen.

Straffet for bom

Alex Iwobi, Danny Welbeck og Alexis Sánchez (flere ganger) hadde alle muligheter til å doble ledelsen, men så lenge det stod 1-0 kunne kampen snu når som helst.

Bakary Sako leverte et skremmeskudd da han tvang Petr Cech til en redning med et hodestøt etter en corner.

Med ni minutter igjen var det slutt på løskruttet da Yannick Bolasie dundret til fra 20 meters hold. Markkryperen gikk inn i keeper Petr Cechs nærmeste hjørne.

Etter målet klarte vertene aldri å legge noe trykk på gjestene.