Foto: Patrik Stollarz

Fury med konspirasjonsteori – hevder Klitsjko tapte med vilje

Tyson Fury mener alt tyder på at  Vladimir Klitsjko ønsket å tape mot ham.

Tyson Fury sikret seg VM-titlene i WBA og WBO da han slo Vladimir Klitsjko i Düsseldorf i november. Nederlaget var ukrainerens første siden 2004.

I søndagens Daily Mail hevder den 206 centimeter høye briten at Klitsjko tapte kampen med vilje.

– Man vet ikke hvilken effekt det å bli slått når man tror man er uslåelig har på en manns hode. Men jeg tror at han tapte med vilje i Tyskland. Det er noe jeg har tenkt mye over. Hva skjer dersom han visste at jeg har skrevet under på en returkamp og jeg ikke bokser mot noen andre. Dersom jeg legger opp og ikke bokser mot ham? Han får beltene tilbake. Det står i kontrakten, sier han til Daily Mail.

En av forutsetningene for at Fury skulle få kampen mot Klitsjko var at ukraineren skulle få muligheten til en returkamp dersom han tapte.

– Bokser jeg mot ham og han slår meg ned etter 10 sekunder eller noe sånn, så har han vunnet beltene tilbake og blitt verdensmester i tungvekt tre ganger. Det er ikke mange som har gjort det – bare folk som Muhammad Ali, sier Fury videre.

– Dermed kan han fortsatt slå rekorden til Joe Louis. (som har forsvart VM-tittelen sin 25 ganger, red. anm.). Men det hadde ikke vært mulig om han ikke hadde tapt den første kampen mot meg.

Returkampen går av stabelen i Manchester Arena 9. juli.