KJØRER FOR NY KONTRAKT: Lars Petter Nordhaug Foto: NTB scanpix
KJØRER FOR NY KONTRAKT: Lars Petter Nordhaug Foto: NTB scanpix Foto: Martin Rickett

Nordhaug kjører for ny kontrakt i klassiker

– Når man er på utløpende kontrakt tenker man på det hele året.

Se Amstel Gold Race direkte på TV 2 og tv2sumo.no søndag kl. 14.00

Søndag stiller hele seks nordmenn til start i Amstel Gold Race - og for Lars Petter Nordhaug er det mye som står på spill. Sky-rytteren er på utløpende kontrakt og bør bidra til gode resultater i Ardennene.

– Når man er på utløpende kontrakt tenker man på det hele året. Det ville vært å ljuge å si noe annet, sier Lars Petter Nordhaug.

– Jeg tror det vil være viktig for meg å gjøre det bra i Ardennerklassikerne, enten gjennom personlige resultater eller ved å hjelpe laget til en god plassering.

– Kjører for Kwiatkowski
Nordmannen, som gjorde en svært god figur i fjorårets utgave av rittet med en 16. plass, vil neppe få muligheten til å kjøre for egne sjanser i år.

Michal Kwiatkowski, som vant fjorårets utgave av Amstel Gold Race, er mannen Sky skal kjøre for i morgen. Det bekrefter sportsdirektør Kurt-Asle Arvesen.

– I utgangspunktet er planen å kjøre for Kwiatkowski. Men vi må se an rittutviklingen – det er vanskelig å spå morgendagen på forhånd.

– Kan bli avgjørende
– Har dere satt dere ned med Lars Petter for å diskutere ny kontrakt ennå?

– Nei, det har vi ikke. Det er minst en uke for tidlig. Det er i Ardennene han skal prestere.

– Hvor avgjørende blir innsatsen hans de neste dagene med tanke på kontrakt?

– Den kan bli avgjørende, men trenger heller ikke bli det. I fjor gjorde Lars Petter det bra også etter Ardennerklassikerne, så vi får se når den tid kommer.