Chelsea knust av Agüero-hat trick

Manchester City svarte på Uniteds utfordring, mye takket være Sergio Agüero i superform.

Chelsea-Manchester City 0-3

Se kampreferat i videovinduet over!

Manchester United satte byrival City under press da de slo Aston Villa tidligere lørdag.

Med tap for Chelsea ville avstanden de to lagene mellom være på bare ett poeng i kampen om den viktige fjerdeplassen som gir innpass i Champions League.

Men City svarte på overbevisende vis, mye takket være en superstjerne i kjempeform.

Sergio Agüero var siste mann på to eksplosive kontringer i verdensklasse, og hat tricket var fullbyrdet da han satte inn et straffespark med ni minutter igjen å spille.

– Truffet formen på rett tidspunkt

Dermed står den argentinske superspissen med 21 Premier League-mål denne sesongen, og 99 scoringer totalt i den engelske toppdivisjonen.

Med hat tricket er han bare ett mål bak Harry Kane på toppen av toppscorerlisten med sju (!) kamper færre spilt.

– Han er så vanvittig god. En av verdens beste spisser, som har betydd mye i den nyere historien til Manchester City, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad allerede etter den første scoringen.

– Jeg er helt sikker på at han er den beste spissen i ligaen, sier City-manager Manuel Pellegrini.

Men Agüero fikk selvsagt god hjelp av et godt Manchester City-lag, og i særdeleshet av Kevin De Bruyne som stod bak mye av det City gjorde av ugagn i Chelsea-forsvaret.

Klubben er klar for semifinale i Champions League, og også i serien ser det bra ut med tanke på å sikre en plass i neste års europacup-turnering.

– Nå ligner de på det vi hadde forventet denne sesongen. Dette er knallsterkt av Manchester City, sier TV 2s ekspert Petter Myhre.

– City må dumme seg ut om de ikke skal havne i topp fire nå.

Med lørdagens seier klatret City opp på tredjeplass foran Arsenal, før «The Gunners»' kamp mot Crystal Palace søndag.

Fartsfylt åpning

Det ble en åpen fotballkamp på Stamford Bridge.

Før det var spilt seks minutter hadde begge lagene hatt hver sin kjempemulighet, og i begge tilfeller var det en forsvarsspiller som stoppet ballen etter at keeper var utspilt.

Sergio Agüeros avslutning ble stoppet av Gary Cahill, mens Nicolas Otamendi avverget Pedros avslutning på streken.

Spillet bølget frem og tilbake med en fartsfylt åpning av kampen, og begge lag skapte flere muligheter den første halvtimen.

City-keeper Joe Hart stoppet Ruben Loftus-Cheek, mens Thibaut Courtois på andre siden stod støtt på forsøkene fra De Bruyne og Nasri.

Citys superkontringer

Til slutt måtte Courtois strekke våpen.

Chelsea hadde corner, men Manchester City kontret lynraskt.

Ballen havnet hos Kevin De Bruyne som kombinerte Agüero og fikk ballen tilbake. De Bruyne stormet opp høyresiden før han spilte ballen på tvers til Agüero, som tok et touch, dro ballen forbi en motspiller og dro til fra 20 meter.

Skuddet gikk via en Chelsea-spiller og inn bak en sjanseløs Courtois.

– De to beste spillerne på banen kombinerte sammen og scoret et fantastisk mål, sier Uwe Rösler.

Chelsea og Stamford Bridge er ikke lenger den forsvarsbastionen den en gang var, og når London-laget presset på fremover skapte det rom bakover.

Det er Kevin De Bruyne og co mestere på å utnytte, og også 2-0-målet kom på en kontring.

En genial touch av De Bruyne satte store deler av Chelsea-laget ut av spill. Så ga han ballen til Nasri som serverte en Agüero som i beste fall lå helt på offsidegrensen. Linjemannens flagg forble nede, og argentineren var nådeløs.

Farvel til Courtois

Ti minutter før slutt viste et åpent Chelsea-forsvar seg fra en dårlig side igjen.

Fernandinho stormet fremover, og rusende Chelsea-forsvarere var for seint ute ved flere anledninger. Brasilianeren fikk pirket ballen forbi hele forsvaret, inkludert keeper Courtois.

Sisteskansen slengte imidlertid ut foten og felte Fernandinho som siste hinder før målet. Belgieren skjønte umiddelbart hva som kom: straffespark og rødt kort.

Da fikk Agüero kronet mesterverket fra ellevemeteren.

3-0 mot Chelsea høres rundt omkring i Fotball-England, selv om Chelsea ikke er det de var i fjor.

– Dette var en av våre beste kamper denne sesongen siden vi kontrollerte kampen, og det er ikke lett på Stamford Bridge, sier Yaya Touré etter kampen.