Superstjerne-tilstander da Youtube-stjernene møtte fansen

De norske Youtube-stjernene er superstjerner blant barn og unge. Lørdag møtte de fansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vet du hvem Hanna-Martine, KimePlays eller Sondre og Papz er? Ikke?

Det vet sannsynligvis sønnen eller dattera di.

I dag møtte Norges største Youtube-stjerner opp foran Oslo S for å gi fansen en sjanse til å møte dem i levende live. Og fansen, de møtte opp i hopetall.

– Første gang jeg var her, så var det én person som visste hvem jeg var. Det er jo helt sykt. Det går jo bare fremover og fremover, sier Elias Rådlund, bedre kjent som KimePlays på Youtube.

Han står omringet av fans i barneskolealder, og alle vil ha et bilde, en autograf og en liten prat med nettstjernen.

Adrenalinkikk

Det er ikke bare fansen som er i ekstase over å møte sine store helter. Youtuberne selv er overveldet av de omlag tusen oppmøtte denne ettermiddagen.

– Hvordan er det å møte så mange fans?

– Det er ganske utrolig. Det er da du får vite hvor mange som egentlig ser på deg. Det er så god motivasjon. Det er det som er så gøy. Det er et stort adrenalinkikk, sier KimePlays til TV 2.

FANS: Thomas Kvisle Sørbo (9) visste hvem han ville møte på Youtubernes «meetup». Han ble også inspirert til å fortsette å jobbe med sin egen Youtube-kanal. FOTO: TV 2
FANS: Thomas Kvisle Sørbo (9) visste hvem han ville møte på Youtubernes «meetup». Han ble også inspirert til å fortsette å jobbe med sin egen Youtube-kanal. FOTO: TV 2

Fansen vet hva de vil ha

En av de som har kommet til Oslo S for å møte de han vanligvis bare ser på skjermen, er Thomas Kvisle Sørbø (9).

– Hvorfor er du her i dag?

– Fordi jeg aldri har vært med på et sånn meetup før, og hadde lyst til å prøve det ut. Jeg er her for å treffe youtubere, for da kan jeg møte folk som er bedre enn meg i det jeg driver med, og få litt tips og sånt. Og jeg kan vise det til vennene mine på mandag hva jeg har gjort, sier niåringen selvsikkert.

Den unge youtube-fansen mener han ser på de fleste norske youtubere, og har derfor mange han vil møte på arrangementet for å få tatt bilde og signaturer på t-skjorta.

– Hva er det morsomste du ser på Youtube?

– Det er humoristisk gaming, sier Kvisle Sørbø.

Niåringen har selvsagt sin egen Youtube-kanal, men den er ikke så stor ennå. Men han har strategien klar for hva han skal gjøre når han kommer hjem.

– Ja, jeg har en egen youtubekanal. Den har ikke så mange subs (følgere), men jeg har kanskje tenkt til å begynne i Nordic Open da (et nettverk for youtubere), sier han og legger til hva som skal til for å bli stor på det sosiale nettverket.

– Man bør lage gode videoer, man bør legge ut ganske mange videoer og si til vennene sine at de må dele den med andre, sånn at den blir større og større. Jeg har ikke gjort det, for jeg har ikke rukket det, men jeg kommer til å gjøre det når jeg kommer hjem, sier ni-åringen til TV 2.

STOR STJERNE: Youtuberen Hanna-Martine er nominert til fire priser i årets Gullsnutten. Hun ga flere hundre jenter en klem utenfor Oslo S, og ga virkelig av seg selv til fansen. FOTO:TV2
STOR STJERNE: Youtuberen Hanna-Martine er nominert til fire priser i årets Gullsnutten. Hun ga flere hundre jenter en klem utenfor Oslo S, og ga virkelig av seg selv til fansen. FOTO:TV2

Nominert til fire priser

Lørdag kveld går prisutdelingen Gullsnutten av stabelen. Det er det samme for Youtube som Gullruten er for TV-bransjen. Her skal det deles ut priser i kategorier som sminke og skjønnhet, årets videoblogger, årets gamer, årets musikk og årets humor.

Hanna-Martine (16) legger ut sminkevideoer og andre video-blogger på Youtube, og for innsatsen er hun nå nominert til hele fire priser.

– Det er helt utrolig! Det treffer meg ikke helt ennå, men det siger sakte, men sikkert inn. Jeg er så takknemlig, og følgerne mine er eneste grunnen til at jeg får lov til å leve ut den drømmen her, sier en entusiastisk Hanna-Martine der hun står omringet av jenter og gir hver og en av dem en klem før de tar bilde sammen.

Som å møte venninner man har kjent i ti år

Youtube-stjernen Hanna-Martine har vært på Youtube siden 2011. På arrangementet i Oslo møter hun fansen som om at de er gamle venninner hun ikke har sett på lenge.

– Det er kjempemoro å hilse på dem og være med de en dag som om at de er venninnene mine.

– Du gir veldig mange klemmer!

– Jeg elsker å gi klemmer! Jeg blir så glad når jeg møter folk. Jeg blir helt i hundre av å være her. Så jeg må klemme. Jeg bare føler at det er mine beste venninner som blir «reunited» etter ti år, så jeg må bare kose masse, sier hun til TV 2.

Ble mobbet

Hanna-Martine er definitivt en av de mest populære Youtuberne på Oslo S denne lørdagen. At hun har blitt så stor på nettet er blant annet fordi hun klarte å trosse de som mobbet henne for at hun gjorde andre ting enn det de fleste gjorde.

– Jeg ble veldig mobbet fordi jeg gjorde noe annerledes. For når du kommer fra en liten by og du gjør noe annet enn fotball og håndball og og svømming, så er du veldig rar. Når jeg da valgte å begynne med Youtube, så ble jeg sett på som en skikkelig raring, og folk syntes jeg var veldig spesiell, men nå som folk begynner å like det jeg gjør, og at jeg ser at dette kan være en jobb for meg, så blir jeg veldig glad.

Hun kan nesten ikke tro hvor godt hun har gjort det på internett.

– Det er jo helt utrolig å kunne leve av noe man synes er kjempemoro hver dag. Så Youtube betyr virkelig mye for meg. Jeg er så takknemlig for at jeg får lov til å holde på med det, og at følgerne mine fortsetter å backe meg, for uten dem hadde jeg ikke vært noe. Uten noen som ser på videoene dine, så når du ikke ut. Så jeg er veldig heldig, sier hun til TV 2.

Større enn film- og TV-stjerner

For de som ikke ser noe på Youtube, er det kanskje vanskelig å forstå at disse unge menneskene er større stjerner enn mange av de man vanligvis ser på film og TV.

Med like mange følgere som det er i en gjennomsnittlig norsk by, og med antall videoavspillinger i millionklassen, er det mange som kan leve av det å være Youtube-stjerne.

– Er det større å være TV-stjerne enn å være Youtube-stjerne?

– Sakte, men sikkert føler jeg at folk får øynene mer opp for Youtube. Så jeg synes det å være Youtuber i seg selv er veldig stort. Selv om det ikke går direktesendt på en TV-kanal, så er det jo fortsatt 50.000 som ser videoen.

Og med all oppmerksomheten Hanna-Martine fikk i løpet av de to timene arrangementet varte, var det ikke rart hun følte seg som en filmstjerne etter hvert.

– Jeg blir så rørt og glad. Det er så spesielt, jeg føler meg som en sånn superstjerne!

Stor forskjell på gutter og jenter

For utenforstående kan det se ut til å være et ganske kjønnsdelt «meetup». Jentene er der primært for å møte jenter som driver med sminke og skjønnhetsprodukter, mens guttene er der for å treffe gutter som spiller spill på nettet og lager show ut av det.

Vi spør to søstre som nettopp har møtt sitt store idol, Hanna-Martine, og dette faktisk stemmer.

– Ja, det er litt sånn, sier Nathalie Svarstad Arnesen (11), og legger til at hun aldri ser på gutter som gamer.

Søsteren Desiré (14) er også med, og hun er enig med Nathalie. Hun ser heller aldri på gamerne.

– Jeg har jo hørt om dem, men det er ikke sånn jeg ser på selv. Men jeg har venner som ser på det da, sier hun til TV 2.

Nominerte til Gullsnutten

På prisutdelingen lørdag kveld, er det nominerte i åtte klasser i tillegg til at det skal kåres en årets Youtuber.

Og de nominerte er...

1. Årets Sminke og Skjønnhet

GlitterGirlC
Celina Karine
Agnes Lovise
Hanna-Martine

2. Årets Videoblogger

Hanna-Martine
Marcus & Martinus
Jarl Andersen
Amalie Olsen

3. Årets Gamer

Noobwork
PrebzOgDennis
Baibai & Huginn
Randulle

4. Årets Musikk

Alan Walker
Average Jonas
Marcus & Martinus
Pellekofficial

5. Årets Snutt

MINE TOPP 10 SKAVANKER – makeupmalin
3 år – PrebzOgDennis
Å LEVE MED VOLD I HJEMMET – Hanna-Martine
My girlfriend took med backpacking... – JohanKaos

6. Årets Humor

PrebzOgDennis
PistolShrimps
Nellie
makeupmalin

7. Årets Livsstil

Macerly09
Hanna-Martine
ChiqueGeeks
PrebzOgDennis

8. Årets Nykommer

SONDREogPAPZ
Randulle
makeupmalin
Marcus & Martinus