PÅ SAMME BENK: 24 år etter at prinsesse Diana ble fotografert utenfor Taj Mahal i India, var sønnen William og hans Kate på besøk på samme sted. Foto: Pa Photos/Martin Keene, AP/Shahbaz Khan
PÅ SAMME BENK: 24 år etter at prinsesse Diana ble fotografert utenfor Taj Mahal i India, var sønnen William og hans Kate på besøk på samme sted. Foto: Pa Photos/Martin Keene, AP/Shahbaz Khan

Prins William fulgte i morens fotspor i India

I 1992 ble prinsesse Diana avbildet alene utenfor kjærlighetstempelet Taj Mahal i India. Lørdag ble Dianas sønn, prins William, fotografert på samme benk sammen med sin kone.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildet av en ensom prinsesse Diana ble tolket som et symbol på at forholdet mellom Charles og Diana ikke var bra. TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland forteller at prins Charles rett og slett ikke hadde lyst til å bli med sin kone da Diana ville besøke det berømte palasset.

– Da var Charles og Diana på en offisiell reise i India, svært lik William og Kates tur, nærmest et statsbesøk. Men da Diana ville til Taj Mahal, ville ikke Charles være med. Det førte til at man fikk bilder av Diana sittende alene foran dette kjærlighetsmonumentet, og det ble et symbolsk og tydelig tegn på at Diana og Charles' ekteskap gikk mot slutten, sier Totland.

Fire år senere annonserte paret at de skulle skilles.

– Stunning

Lørdag poserte prins William og hans kone Kate på den samme marmorbenken foran mausoleet som ble bygget av stormogulen Shah Jahan til minne om hans yndlingskone Arjumand Banu Begum. Om man skal dømme ut fra smilene til hertugen og hertuginnen av Cambridge – som er parets offisielle titler – lever kjærligheten mellom dem i beste velgående.

HETT BESØK: I 40 graders varme besøkte prins William, hertug av Cambridge og Kate, hertuginne av Cambridge, Taj Mahal i India. AFP PHOTO / POOL / MONEY SHARMA
HETT BESØK: I 40 graders varme besøkte prins William, hertug av Cambridge og Kate, hertuginne av Cambridge, Taj Mahal i India. AFP PHOTO / POOL / MONEY SHARMA Foto: Money Sharma

Før besøket i Asia sa William og Kates talsperson Jason Knauf at William føler seg utrolig heldig som får besøke et sted hvor minnet om hans mor holdes i live av så mange som reiser dit.

Da han lørdag ble spurt om å beskrive monumentet, svarte han «stunning» (forbløffende).

Omfattende reise

Besøket i Taj Mahal markerer slutten på Asia-besøket for hertugen og hertuginnen av Cambridge.

De startet rundreisen i Asia 10. april og har blant annet besøkt fjell-landet Bhutans mest berømte kloster. Klosteret som har navnet «Tiger-redet», er fra 1700-tallet og ligger i en fjellside.