VARSLER DETTE: Hvis prognosene slår til, er det fare for flom i lavlandet. Dette bildet er tatt i Oslo i april. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)
VARSLER DETTE: Hvis prognosene slår til, er det fare for flom i lavlandet. Dette bildet er tatt i Oslo i april. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix) Foto: Roald, Berit

Varsler flom i lavlandet rundt Oslofjorden

Det er sendt ut flomvarsel for seks fylker rundt Oslofjorden lørdag kveld og natt til søndag som følge av kraftig nedbør i denne tidsperioden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nedbøren forventes å komme som regn i lavlandet, og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har derfor sendt ut flomvarsel for lavlandsområdene i seks fylker rundt Oslofjorden.

Fylkene det er sendt ut varsel for er Telemark, Vestfold, Buskerud, Akershus, Oslo og Østfold.

– Flomvarselet er merket med gult nivå, og det innebærer fare for lokale oversvømmelse med spesielt stor vannføring. Små bekker og elver kan få høy vannføring, sier Elin Langsholt i Norges vassdrags- og energidirektorat til TV 2.

Her er rådene

Hun råder folk til å rense opp i dreneringsgrøfter og sørge for at vannet kan renne unna.

Meteorolog Roar Inge Hansen i StormGeo sier at det er ventet cirka 25 millimeter nedbør.

– Nedbøren kommer inn over Skagerak i ettermiddag, og så trekker det nordøstover. I løpet av lørdag kveld kommer nedbøren til Oslo, forteller han.

Pent på søndag

Hansen forteller at forventer lokale oversvømmelser.

– Men de store vassdragene nord på Østlandet blir ikke rammet, men det er viktig å være oppmerksom på lokale oversvømmelser, sier han.

Nedbøren er ventet å vedvare gjennom natten. På søndag ettermiddag forsvinner skyene mot Sverige og da titter sola frem igjen.

TV 2 / NTB