Overtidsscoring sendte Middlesbrough enda nærmere Premier League

To Jordan Rhodes-mål sørget for Middlesbrough-jubel.

Middlesborugh leder Championship med bare fire kamper igjen å spille, og dro til Bolton som soleklare favoritter.

Bolton, som på sin side allerede har rykket ned, ga imidlertid ligalederne hard kamp om poengene på Macron Stadium.

Først ett minutt på overtid kom avgjørelsen, og Jordan Rhodes ble den store helten for rødtrøyene som med seieren tar et langt steg i retning Premier League.

Målet kom etter massivt press, og et hodestøt på bakerste stolpe. Kvarteret før satte samme mann utligningen for opprykksjagende Middlesbrough.

Kjedelig første omgang

Den første omgangen bar preg av styrte Middlesbrough mye balltrilling. Gjestene styrte mye av spillet, og kom til et par gode muligheter uten å kjøre over allerede nedrykksklare Bolton.

Jordan Rhodes, fikk et innlegg på kanten av 16-meteren et kvarter ut i kampen, men ballen var litt for høy for Middlesbrough-spissen.

Etter 23 minutter kom gjestene til en kjempesjanse ved Stewart Downing. Den tidligere Liverpool-spilleren fikk ballen på rundt 20 meter og fyrte av et skudd som traff tverrliggeren. Et skudd som var så bra at selv dommeren ga engelskmannen et smil.

Etter få sjansen og mye spill på kryss og tvers, var det hjemmelagets tur til å vise seg frem 28 minutter ut i kampen.

Dean Moxey fikk ballen på venstresiden etter et fint gjennomspill, og la inn til en glidende Dean Pratley, med dessverre for Bolton-spilleren, så fikk han ikke et rent treff på ballen.

Og noen få minutter senere var Zach Clough på et raid fremover for Bolton, og skar innover i 16-meteren. Ballen havnet til slutt hos Mark Davies som fikk en hæl på ballen, men avslutningen ble for svak og ble derfor enkel å plukke for Konstantoupoulous i Middlesbrough-buret.

Like før pause var det Middlesbrough sin tur igjen. Ritchie De Laet fikk ballen 45 grader ut av Emilio Nsue på drøyt fem meter, men blåste ballen langt opp på tribunen.

Dermed gikk lagene til pause på 0-0.

Tomåls-helt

Etter pause var det derimot Bolton som skulle ta ledelsen. Etter 61 minutter fikk hjemmelaget et innkast langt inne på Middlesbroughs banehalvdel. Et langt innkast inn i feltet havnet til slutt hos Vela, som fikk satt foten på ballen lagt den i nettet bak Konstantopoulos.

Drøyt 4000 hadde tatt turen fra Middlesbrough for å støtte laget sitt i kampen for å nå Premier League neste sesong.

Middlesbrough måtte oppover på banen, de trengte en scoring for å holde sin posisjon som ligaleder.

Og etter 73 minutter kom endelig utligningen for gjestene. Forshaw fikk lagt ballen inn til Rhodes som hadde løpt seg fri inne i vertenes 16-meter. Headingen traff en Bolton-stopper, men fikk ballen tilbake og satt den enkelt bak Ben Amos.

Etter utligningen jaktet et desperat Middlesbrough den avgjørende scoringen, og trykte Bolton bakover på banen.

Etter 87 minutter var målscorer, Jordan Rhodes, ekstremt nærme på en corner. Rhodes fikk hodet på ballen, men ballen snek seg utenfor nærmeste stolpe.

Rhodes kom enda nærmere to minutter senere, da han på elegant fikk lagt seg bakpå og brassesparket ballen i stolpen.

Til slutt lyktes det endelig for Jordan Rhodes, som fikk sin andre scoring i kampen. David Nugent fikk en lang ball inn i feltet, snudde seg og fikk lagt ballen på bakerste stolpe hvor Rhodes ventet. Engelskmannen fikk satt pannebrasken på ballen, og den gikk i nettet til ellevill jubel fra de 4000 tilreisende fra Middlesbrough.

Dermed kunne bortelaget feire.

Middlesbrough leder Championship med fire poeng ned til Brighton på andre plass. Det gjenstår fire kamper.