Norsk 4. divisjonsspiller utvist for ikke å takke for kampen

HEKTISK: Det ble delt ut hele tre røde kort etter at kampuret hadde passert 90 minutter i oppgjøret mellom Skodje og Ørsta.
HEKTISK: Det ble delt ut hele tre røde kort etter at kampuret hadde passert 90 minutter i oppgjøret mellom Skodje og Ørsta.
Det gikk hett for seg i 4. divisjonsoppgjøret mellom Skodje og Ørsta.

Med tre utvisninger etter at 90 minutter hadde passert, fikk 4. divisjonsoppgjøret mellom Skodje og Ørsta i Sunnmøre Fotballkrets fredag kveld en usedvanlig amper avslutning.

Kampen så ut til å ebbe ut med 3-3 og ett poeng til hvert av lagene, da kveldens dommer Bjarte Steinsbu tildelte gjestene fra Ørsta et straffespark langt på overtid av oppgjøret.

Det fikk det til å koke over for Skodjes keeper Espen Skarbø Alstad og Håvard Nybøen Rødal som begge fikk marsjordre fra kampleder Steinsbu.

– Jeg var sikker i min sak da Ørsta-spiss Mats Øvrebotten ble felt, jeg mener straffen var klar. Han som forårsaket straffesparket var direkte ufin i sin kommentar av meg som dommer, og jeg ga ham gult kort. Da han så applauderte kortet, fikk han et nytt, og dermed rødt, sa Steinsbu til Sunnmørsposten.

– Da straffen skulle skytes kom Skodjes keeper med veldig grovt språkbruk mot straffeskytteren, dermed ble det nytt direkte rødt kort. Slik språkbruk hører ingen steder hjemme på en bane, konkluderte Steinsbu.

Nektet å takke for kampen

Som om ikke det var nok, presterte Ørstas Preben Olsen også å pådra seg rødt kort – etter at kampen var blåst av og spillerne skulle takke for kampen.

– Vi i dommertrioen sto oppstilt i midtsirkelen og takket for kampen til de spillerne som kom bort. En av Ørsta-spillerne takket begge mine assistentdommere for kampen, men overså glatt å takke meg for kampen. Det er provoserende oppførsel, og fortjente et gult kort. Og når han hadde gult fra før ble det nok et rødt kort, forklarte Steinsbu.

Ørstas trener Thomas Lid Kleppe forteller TV 2 at han ikke så situasjonen selv, men har forhørt seg med de involverte i ettertid.

– Tilbakemeldingen jeg fikk fra mine spillere var at han takket assistentdommerne for kampen, før han gikk for å feire seieren med laget. Så jeg spurte dommer hva som skjedde siden Olsen allerede hadde fått et svært billig gult kort tidligere i oppgjøret. Han mente Olsen gjorde det for å provosere, og derfor dro han frem det andre gule, sier Lid Kleppe.

– Ikke overrasket

Selv om Lid Kleppe ikke er fornøyd med Steinsbus avgjørelse, synes han fredagens dommer nå har fått nok oppmerksomhet.

– Det er så mye som skjer i løpet av kampen at jeg ikke blir overrasket over at han gir det røde kortet der, men jeg ser ingen grunn til å slakte dommer etter all oppmerksomheten han har fått i media etter kampen, sier Lid Kleppe.

Dommer Steinsbu har selv ikke noe problem med noen av sine avgjørelser.

– Jeg står inne for alle tre utvisningene, sa han, og fortsatte.

– Jeg mener at en del spillere må lære seg oppdragelse, de kan ikke si og gjøre hva som helst bare fordi de er ute på en bane. Mot slutten var språkbruken under enhver kritikk, stadfestet Steinsbu.

Støtter kamplederen

Overfor TV 2 stiller Skodjes trener Ørjan Haram seg på Steinsbus side, og forstår godt kamplederens reaksjon.

– De to gule Rødal får er helt greie. Han er frustrert fordi han har spilt en god kamp, og lager en straffe hvor han mener det ikke er kontakt mellom ham og Ørsta-spilleren. Når han står én meter unna og applauderer det gule kortet han først får, så er det helt greit at dommer viser ham ut, sier Haram, og fortsetter:

– Når det gjelder Alstad så skal jeg ikke gjengi ordrett hva han sa, men at han får det røde kortet er helt på sin plass. Det er helt uakseptabel oppførsel og det spiller ingen rolle om han sier det til motspiller eller dommer. Vi er helt på linje med dommer også her, sier han.

Lik TV 2 Sporten på Facebook