Fotballryktene: – Chelsea og United sloss om brasiliansk stopperjuvel

Mens Manchester City har sikret seg sommerens første signering.

Det strammer seg til i de Europeiske toppligaene. Noen steder er det store overraskelser, mens andre steder går ting mer som normalt.

Lagene som skuffet er på jakt etter spillere for å slå tilbake neste sesong, mens lagene som har prestert over evne kjemper med nebb og klør for å beholde sine juveler.

Spillere og trenere linkes i hytt og vær, og like sikkert som at solen nok en gang står opp over Bergen, serveres også dagens fotballrykter rykende varme.

Bon appétit!

Både Chelsea og Manchester United er på jakt etter spillere som kan da dem tilbake til toppen av Premier League, og de to rivalene skal ha sett seg ut Paris Saint-Germains brasilianske midtstopper Marquinhos som en perfekt løsning.

Ifølge The Telegraph skal mannen som fyller 22 år neste måned være verdsatt til rundt 450 millioner kroner, men den franske seriemesteren skal heller foretrekke en byttehandel om de motvillig skal gi slipp på stopperjuvelen. Der kan det se ut til at Chelsea har bedre kort på hånden enn sin konkurrent, da det er en dårlig skjult hemmelighet at PSG-manager Laurent Blanc har et godt øye til både Eden Hazard, Oscar og Diego Costa hos de blå fra Stamford Bridge.

Chelsea og PSG kan bli en het link denne sommeren. For i tillegg til Marquinhos, skal Antonio Contes kommende arbeidsgiver også ha lagt seg etter Javier Pastore. Argentineren har til tider storspilt for laget som nylig snublet ut av Mesterligaen til fordel for Manchester City, og skal nå være på jakt etter nye utfordringer.

Chelsea skal allerede ha vært i kontakt med Pastores agent, og britiske Express går så langt som å hevde at 26-åringen er så godt som klar for Contes hardsatsende Chelsea så fort overgangsvinduet åpner i sommer.

Pastore kom til PSG fra Palermo for drøye 350 millioner kroner, og det er omtrentlig denne summen PSG ser for seg å få igjen for sin midtbanemann.

En annen klubb som også venter på sin nye stjernemanager er Manchester City. Etter at klubben offentliggjorde at Pep Guardiola tar over foran kommende sesong, har omtrent alt som kan krype og gå av fotballspillere i Europa blitt linket til de lyseblå fra Manchester.

City skal skumle intensjoner om virkelig å etablere seg som storebror i byen, og på veien mot toppen har laget, som for første gang i historien er klar for en semifinale i Mesterligaen, plukket med seg Ilkay Gundogan fra Borussia Dortmund.

The Sun skriver at tyskerens overgang fra Bundesliga til Premier League vil bli annonsert så fort sesongen er over, og vil koste City like i overkant av 350 millioner kroner.

En mann som står i fare for ikke å få reise noen steder i sommer er Wayne Rooney. Manchester Uniteds kaptein og Englands mestscorende spiller gjennom tidene, kan måtte sitte igjen på trappen i Prestbury mens resten av England-troppen setter kursen min den franske riviera og fotbal-EM i juni.

Rooney har ikke prestert på det nivået som er forventet at av en spiller av hans klasse denne sesongen, og ifølge The Mirror er allerede plassen som midtspiss i Roy Hodgsons lag tapt til Premier Leagues toppscorer Harry Kane, og tierrollen til lagkamerat i titteljagende Tottenham Dele Alli.

Venstrekanten er etter sigende allerede levert ut til Arsenals Danny Welbeck, noe som betyr at om det skal bli mesterskapsspill på Rooney denne sommeren, må han stjele flysetet til enten Jamie Vardy eller Raheem Sterling, som kjemper om en plass som høyrekant Onkel Roys 23-mannstropp.