HAR DU SETT DEM? Da vil gjerne politiet høre fra deg. (Foto: Østfold politidistrikt) 
HAR DU SETT DEM? Da vil gjerne politiet høre fra deg. (Foto: Østfold politidistrikt) 

Etterlyser superfrekke kjeltringer på Østlandet

Politiet går ut med bilder av to personer som er etterlyst for å ha stjålet lommeboka til en eldre dame ved å bruke et utspekulert triks.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag hadde kvinnen i 60-årene vært og handlet på et kjøpesenter på Tunejordet i Sarpsborg.

Da kvinnen skulle til å sette seg i bilen og kjøre, ble hun kontaktet av en mann som hadde et kart og som lurte på om kvinnen kunne fortelle hvor de befant seg.

Mannen snakket gebrokken engelsk.

– Den fornærmede kvinnen hadde lagt vesken sin i passasjersetet. Mens hun hjalp mannen med kartet, kom det en annen mann og åpnet døra på passasjersiden. Han åpnet glidelåsen og tok lommeboka ut av veska, forteller Anniken Bergli, leder av kriminalvakta i Østfold.

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først omtalte saken.

Tok ut 9900 kroner

Kvinnen merket fort at lommeboka var borte, men innen hun hadde rukket å sperre kredittkortet sitt, hadde kjeltringene tatt ut 9900 kroner.

– Overvåkningsbilder fra senteret viser at mannen med kartet sto bak kvinnen i køen da hun betalte for varene sine. Deretter tok han opp mobiltelefonen sin, og vi tror han skrev ned pin-koden som kvinnen tastet inn, forteller Bergli.

Overvåkningsbilder fra parkeringsplassen viser hvordan mannen med kartet avledet kvinnens oppmerksomhet mens makkeren hans tok seg inn i bilen og stjal lommeboka.

– Dette er en metode som har vært brukt i andre lignende saker, sier Bergli.

Etterlyser tyvene

Politiet går nå ut med bilder av tyvene.

– Vi ønsker å finne og konfrontere dem, sier Bergli.

Politiet har fått inn et interessant tips, men de ønsker ikke å kommentere innholdet av hensyn til etterforskningen.

– Vi ser svært alvorlig på denne typen kriminalitet fordi det er traumatisk for den som blir utsatt. Nå oppfordrer vi publikum til å komme med tips hvis de kjenner igjen mennene på bildene, sier Bergli.