MALAYSISK TIGER: Det var en tiger av denne typen – en malaysisk tiger – som angrep og drepte en kvinnelig dyrepasser i en dyrehage i Florida. Tigeren på bildet har ingenting med dyrepasserdrapet å gjøre. FOTO: AFP PHOTO/JIMIN LAI
MALAYSISK TIGER: Det var en tiger av denne typen – en malaysisk tiger – som angrep og drepte en kvinnelig dyrepasser i en dyrehage i Florida. Tigeren på bildet har ingenting med dyrepasserdrapet å gjøre. FOTO: AFP PHOTO/JIMIN LAI Foto: Jimin Lai

Dyrepasser drept av tiger i Florida

En tiger angrep og drepte en kvinnelig dyrepasser i en zoologisk hage i Florida fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malaysiatigeren var ikke i et område hvor besøkende kunne se den da den angrep kvinnen, som hadde arbeidet lenge i Palm Beach Zoo, ifølge TV-kanalen WSVN. Likevel ble flere som oppholdt seg i dyreparken, bedt om å søke tilflukt i suvenirbutikken på området.

– Ingen gjester eller besøkende var noen gang i fare, sa en talsmann for Palm Beach Zoo.

Dyret ble skutt med en bedøvelsespil, men det lokale politiet måtte vente til bedøvelsen begynte å virke før de kunne nærme seg dyrepasseren. Dyrehagen er stengt inntil videre.

Tigeren var en av dyreparkens fire malaysiatigre, som er en kritisk truet dyreart. I 2013 ble det anslått at bestanden var på 250 til 340 individer. Malaysiatigeren er mindre enn naboarten indokinatiger, men hanner kan likevel bli opptil 2,8 meter lange og de største individene kan veie så mye som 130 kilo. (NTB/TV 2)